fbpx

Yeni İş Kuracaklara Devletten Faizsiz Kredi Fırsatı

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

İş kurmak, yeni istihdam sahaları oluşturmak isteyen girişimcilere devlet tarafından verilen destekler vardır. Bu desteklerin bir kısmı çekilen krediler için ödenecek faizin devlet tarafından karşılanması bir kısmı ise geri ödemesiz hibelerdir. Her iki destek türü için de talepte bulunulabilir, ancak bunun için sağlanması gereken bazı şartlar ve yerine getirilmesi gereken prosedürler bulunmaktadır. Bu kapsamda yeni iş kuracaklara devletten faizsiz kredi fırsatı ve geri ödemesiz hibe imkanına değinmek yararlı olacaktır.

Devlet Destekli Faizsiz Kredi Nasıl Alınır?

İş kurmak isteyen kişilerin kredi çekmek istemesi halinde başvurması gereken kurum Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetine devam eden KOSGEB’dir. KOSGEB, girişimcilerin istifade edebileceği en kapsamlı ve etkin destekleri sunan kurumdur, yıllardır faaliyetine devam etmektedir ve milyonlarca TL değerinde faizsiz kredi tahsis etmiştir.

KOSGEB aracılığıyla sıfır faizli kredi talebinde bulunulabileceği gibi iş kurma sürecinde karşılaşılacak çeşitli maliyetlerin üstesinden gelmek adına hibe de alınabilir. Devlet destekli faizsiz kredi almak isteyen kişilerin KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitimine katılması, daha sonra destek talebinde bulunması gerekmektedir.

KOSGEB’e Nasıl Başvurulur?

KOSGEB’e sıfır faizli işletme kredisi için başvuru yapacak girişimcilerin en yakın KOSGEB müdürlüğü ya da internet sitesi aracılığıyla başvuru yapması mümkündür. Yapılan başvuru öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimine yönelik olmalıdır çünkü uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmadan KOSGEB desteklerinden yararlanılamamaktadır.

KOSGEB müdürlüğü ya da internet sitesi aracılığıyla en yakın tarihte düzenlenecek uygulamalı girişimcilik eğitimine ücretsiz şekilde katılım başvurusu yapıldıktan sonra sıfır faizli kredi desteğine de başvurulabilecektir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Nasıl Başvuru Yapılır

Öncelikle KOSGEB’in web sitesine girilmeli ve Uygulamlalı Girişimcilik Eğitimi Duyuruları sayfasına erişilmelidir. İlgili sayfada düzenlenen ya da düzenlenecek tüm UGE’lere erişim sağlanabilecektir. En yakın tarihte bulunulan bölgede düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimiyle ilgili bilgi almak için yine bu duyuru sayfasında yer alan telefon numarası aranmalıdır. Arama sonrasında rezervasyon yapılacak ve eğitime katılmak mümkün olacaktır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminden Sonra Ne Olacak?

Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılım sağladıktan sonra girişimcinin iş kurma, iş büyütme, pazarlama ve türevi konularda eğitimli olduğu varsayılacaktır. Bu varsayım sonrasında kişilerin KOSGEB’e iş planı hazırlayıp sunması gerekmektedir. Sunulan iş planı projesinin kabul edilmesi halinde KOSGEB’in sıfır faizli kredi ve hibe imkanından yararlanılabilir. Bu imkanlar ilk defa iş kuracaklar için 50 bin TL’lik hibe ve 100 bin TL’lik faizsiz kredi fırsatıdır. 50 bin TL’lik hibe iş kurarken katlanılan maliyetleri karşılamak adına karşılıksız olarak verilir, geri ödemesi yapılmaz ve bu destek sayesinde işletmenin çalışır hale gelmesi mümkün kılınır. 100 bin TL’lik faizsiz kredi ile çalışmaya başlayan işletmenin üretimden kaynaklanan maliyetlerini karşılaması ve satış yapması mümkün kılınmış olur. Kredi için ek faiz ödemesi yapılması gerekmez 100 bin TL çekilir, 100 bin TL ödenir.

Halkbank Sıfır Faizli Kredi

KOSGEB’e ek olarak kamu sermayeli Halk Bankası’da iş kurmak isteyen kişilere destek olmaktadır. Bu destek sıfır faizli kredi imkanına ek olarak belirli spesifik mesleklere yönelik de olabilmektedir. Örneğin tıpkı KOSGEB’in sunduğu gibi iş kuracaklara 50 bin TL hibe ve 100 bin TL sıfır faizli kredi imkanı sağlayan Halkbank, aynı zamanda yorgancılık, kaynakçılık, terzilik ve türevi vergi muafiyet belgesi sahibi kültürel mesleklerden birisini icra eden kişilere çeşitli ayrıcalıklar da tanımaktadır. Ayrıca ustalık belgesi sahibi olan ve usta olduğu konuyla ilgili kendi işini kurmak isteyen kişilere sağlanan ayrıcalıklı bir kredi imkanı da yine Halkbank tarafından sunulmaktadır.

yeni is kuracaklara faizsiz kredi devlet desteği

Neden Farklı Destekler Var?

Aynı desteğin Halkbank ve KOSGEB tarafından sunulması kafa karışıklıklarının ortaya çıkmasına neden olabilir, ancak durum aslında oldukça basittir. Halkbank, tıpkı KOSGEB gibi işletme kurmak isteyen kişilere ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlamaktadır fakat bunu kendi öz sermayesiyle yapmaktadır, KOSGEB’de aynı imkanları sağlamaktadır fakat yine KOSGEB’de bunu kendi öz sermayesinden sağlamaktadır. Dolayısıyla daha fazla kişiye daha fazla destek ulaştırabilmek için aynı destek farklı iki kurum tarafından sunulmaktadır. Tavsiye edilen yöntemse KOSGEB’e başvuru yapılmasıdır. Çünkü KOSGEB sadece sıfır faizli kredi ve hibe imkanı değil onlarca farklı konuda yüzlerce farklı destek sunmaktadır. KOSGEB veri tabanına kayıtlı bir işletme tüm bu imkanlardan yararlanma fırsatını elde eder ki bu iş dünyasında oldukça cazip fırsatlar anlamı taşımaktadır.

Sıfır Faizli Kredi ile İş Yeri Kurma Rehberi konulu yazımızı da buradan yaklaşık 3 dk içerisinde okuyabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku