fbpx

Kredi Kartı Borç Erteleme Nedir Nasıl Yapılır

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Korona virüs salgını nedeniyle global anlamda ve yerelde tüm finans kurumları ve devlet; vatandaşlarının mağduriyet yaşamaması için bir takım yasal düzenlemeler yapmaya başladı. Ülkemizde de özellikle finans kurumları ve bankalar bu anlamda tüketicilerin bir takım ödemelerine erteleme imkanı sundu. Bu ödeme imkanlarının başında ise; Kredi kartı borç erteleme başvuru imkanı geliyor. Bu erteleme işlemine başvuru için izlenmesi gereken yol ile ilgili şartlarla devam edelim.

Hangi Bankalar Kredi Kartı Borcunu Erteliyor?

Kredi kartı borçlarınızı erteleyebileceğiniz bankalar;

  • Ziraat Katılım,
  • Vakıf Katılım,
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Albaraka Türk Katılım Bankası
  • Ziraat Bankası,
  • Halkbank,
  • Vakıfbank,
  • Türkiye İş Bankası,
  • Akbank,
  • QNB Finansbank,
  • Eximbank,
  • Şekerbank,
  • Türk Ekonomi Bankası (TEB),
  • Alternatif Bank,
  • Odeabank,
  • Denizbank şeklindedir. Bu bankalara yapacağını başvurular sonrasında kredi kartı borçlarınızı 3 aylığına erteleyebilirsiniz.

Kredi Kartı Borç Erteleme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğer yukarıdaki belirtmiş olduğumuz bankalardan herhangi birisine ait kredi kartını kullanıyorsanız ve borçlarınızı ertelemek istiyorsanız, bu durumda yapmanız gereken; ilgili bankanın müşteri hizmetleri çağrı merkezini arayıp, ilgili menüden (Kredi Kartı Ödeme İşlemleri) müşteri temsilcisine bağlanarak bu talebinizi iletmenizdir. Şu an için; bankaların internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden kredi kartı borç erteleme işlemine dair herhangi bir bölüm bulunmamaktadır. Dolayısıyla başvurular bu şekilde yapılmalıdır. Bununla birlikte yazılı başvurulmasında yarar bulunduğunu hatırlatarak, kredi kartı borç erteleme başvurusu dilekçe örneğimizi inceleyip, bu örneği kendinize uyarlayarak başvuruda da bulunabilirsiniz.

Kredi Kartı Borç Erteleme Başvuru Dilekçe Örneği

Aşağıda yer alan örnek dilekçedeki ilgili kısımları, kendi bilgilerinize göre tekrar revize edip, siz en yakın ilgili banka şubesine teslim etmeniz yeterli olacaktır. Dilekçenizi teslim ettikten sonra evrak kayıt numarasını alıp, bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Örnek Dilekçe

Akbank Bağcılar Şube Müdürlüğüne;

Bankanız nezdinde kullanmakta olduğum ve adıma kayıtlı, son 4 hanesi 1234 ile biten kredi kartımın ekstre kesim tarihi 20/03/2020 olup, son ödeme tarihi ise 31/03/2020 ‘dir. Ülkemiz ve dünya genelinde yaşanan Korona Virüs salgınından dolayı ortaya çıkan ekonomik zorluklar nedeniyle kredi kartı borcumu ödemekte zorlanmaktayım. Dolayısıyla bankanız tarafından tüketicilere tanınan kredi kartı borç erteleme hakkından yararlanmak istiyorum. Kredi kartı borçlarımın erteleme süresinin, bankanız tarafından bildirilen azami en geç tarihe ertelenmesini talep ediyorum.

Gereğini saygılarımla arz ederim. (tarih)

 

Ad Soyad – İmza

Yukarıdaki dilekçeyi lütfen kendinize göre uyarlamayı, çıktı aldıktan sonra da imzalayı ve ilgili banka şubesine teslim etmeyi unutmayınız.

kredi kartı borç erteleme

Kredi Kartı Borç Erteleme Faiz Oranı ve Şartlar Nedir?

Bankalar tarafından yapılan açıklamalar kapsamında; kredi kartı borç erteleme konusunda herhangi bir önemli şart gözükmüyor. Ancak bu imkandan yararlanmak isteyenlerin bilmesi gereken önemli bir konu ise; herhangi bir erteleme durumunda; erteleme süresi ve ilgili kredi kartı ekstresi üzerinden hesaplanacak bir faiz / kar oranına göre ek ödeme yapılması gerekiyor. Bu konuda belirlenmiş olan faiz oranı ise; hali hazırda kullanmakta olduğunuz kredi kartının alışveriş faiz oranı / kar oranıdır. Hesaplamalarınızı buna göre yapabilirsiniz.

Söz konusu erteleme işlerinde kafanıza takılan sorular için yorum bölümüne yorum bırakabilir, tecrübelerinizden ve bilgilerdan daha çok kişinin istifade etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca Kredi Borcu Erteleme konulu içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Ayrıca Sifirfaizli.com olarak düzenli şekilde faizsiz kredi ve kampanyalar hakkında yaptığımız paylaşımları takip edebilir, Faizsiz Kredi Hesaplama bölümümüzü ziyaret ederek, Katılım bankalarının güncel sıfır faizli finansman tekliflerini inceleyebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku