fbpx

E Ticaret Sitem İçin Google a Nasıl Reklam Verebilirim

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

E-ticaret sitesi için Google’a reklam vererek satışlarını arttırmak isteyen girişimcilerin takip etmesi gereken süreçle ilgili aşağıdaki bilgileri kaynak olarak kullanması mümkündür. Buna ek olarak Google reklamcılığına henüz başlayanlar için Google’un İrlanda’da reklam vermek isteyen kişiler için oluşturduğu ücretsiz bir çağrı merkezi olduğunu ve bu çağrı merkezini arayarak da bilgi edinilebileceğini bilmek önemlidir. Google Adwords çağrı merkezinin numarası 444 56 74’dür, bir kenara not edilmesi ilerleyen süreçlerde de yararlı olacaktır.

Satışları ciddi şekilde arttırma potansiyeli olması itibariyle E-ticaret sitem için Google’a nasıl reklam veririm, nelere dikkat etmeliyim ve türevi konulara değinilmesi yararlı olacaktır.

9 Adımda Google’a Reklam Verme

Google’a reklam vermeden önce neyin reklamını nasıl yapacağınız üzerine düşünmeniz gerekir. Kampanya oluşturabilmek için bir adet gmail hesabına sahip olmanız ve bunu doğrulamanız şarttır. Gmail hesabı edinip bunu telefon numaranızla doğruladıktan sonra https://adwords.google.com.tr internet sitesine gitmelisiniz. Karşınıza çıkan sayfada oturum aç diyerek Gmail hesabınızla oturum açmalı ve reklam vereceğiniz panele erişmelisiniz. Panele eriştiğinizde takip etmeniz gereken adımlara aşağıda yer verilmiştir.

1. Kampanya Türünü ve İsmini Seçin

Öncelikle ne türde bir reklam kampanyası oluşturacağınızı ve bunun isminin ne olarak görüneceğini seçin. Genellikle Arama Ağı kullanılıyor olsa da görüntülü reklam ağı, alışveriş, video ve evrensel uygulama reklamı gibi imkanlar da vardır.

Arama ağı, Google’da yapılan arama sorgularında karşınıza ilk sırada çıkan reklamlardır, görüntülü reklam ağı ise web sitelerine girdiğinizde karşınıza çıkan reklamlardır, alışveriş ise Google’da Canon Kamera vb. aramalar yaptığınızda ilk sırada karşınıza fiyatlarıyla birlikte çıkan ürünlerin ve sitelerin reklamlarıdır, evrensel uygulama kampanyası ise mobil uygulamanızın reklamıdır.

Arama ağını seçtiğinizi varsayarak arama ortaklarını dahil et işaretini kaldırmanızın iyi olacağını belirtebiliriz. Arama ağını seçin ve ilerleyin.

2. Reklamların Hangi Coğrafi Bölgede Görüneceğini Seçin

Reklamınızın hedef kitlesinin nerede olduğunu biliyorsanız Türkiye, Almanya, Kanada, ABD vb. bir ülke ya da coğrafya seçin. Talep etmeniz halinde çok daha izole konum seçimleri de yapabilirsiniz; örneğin sadece İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde oturan kişiler ya da sadece Beşiktaş ilçesi’nin XYZ mahallesinde oturan kişiler bu reklamı görsün gibi.

Bir bölge seçimi yaptığınızda bunun için hata payı da belirleyebilirsiniz, yani Beşiktaş ilçesini seçtiğiniz halde arada sırada potansiyeli olan Taksim’deki kişilere de reklamınızın görüntülenmesini mümkün kılabilirsiniz. Bunları yapmak için benim seçmeme izin ver deyin ve seçiminizi yapıp devam edin.

3. Teklif Stratejinizi Seçin ve Günlük Bütçenizi Ayarlayın

Teklif stratejinizi manuel olarak ayarlamanız yararlı olacaktır. Manuel olarak teklif oluşturmanız her zaman için çok daha yüksek kontrol imkanı sağlayacaktır. Bir tıklama başına en fazla ne kadar ödeme yapacağınızı belirlemelisiniz, bu hesaplamayı reklamınıza tıklayan kişilerden yüzde kaçının satın alma davranışı sergilediğini ve ne kadar miktarda ürünler satın aldığını hesaplayıp yatırımınızın geri dönüşüne göre belirleyebilirsiniz.

Günlük bütçe, Google’ın ücretlendirme için baz alacağı maksimum tutardır. Yani o gün aramalarda bir patlama yaşansa ve beklenmedik bir hacim artışı görülse dahi Google günlük bütçenizin aşılmaması için tıklama başına ödeyeceğiniz ücret günlük bütçenizi geçinceye kadar reklamınızı yayınlar, daha sonra otomatik olarak reklamınızı devre dışı bırakır.

Google’a yapılacak ödemeler reklamın gösterilmesinden önce ya da sonra yapılabilir, talep edilmesi halinde tüm ödemelerin otomatikleştirilmesi de mümkündür.

Günlük bütçe konusunda çok dikkatli olunmalıdır, günlük bütçe belirlendi diye bir günde mutlaka bu tutarda harcama yapılacak değildir, Google reklamınızı arama yapan istediğiniz herkese gösterir ve günlük bütçe aşılmazsa herhangi bir şekilde çekim yapılmaz.

4. Reklam Uzantıları

Reklam uzantıları ilk vereceğiniz reklam için pek kullanacağınız bir şey değildir, isterseniz atlayabilirsiniz fakat zaten oldukça açıklayıcı bir panel mevcut talep edenler reklam kampanyasını oluşturduktan sonra reklam uzantılarını kontrol edebilir.

Kaydet ve Devam Et seçeneğine tıklayın.

5. İlk Reklam Grubunu Oluşturup Reklamınızı Hazırlayın

Başlık, manşet ve kısaltmaların tümü yani asıl iş tam olarak bu noktada dönüyor. Burada reklamınızın Google’da arama yapan kişilere nasıl görüneceğini belirlemelisiniz. Başlık için en fazla 25 karakter kullanabilirsiniz, kısa olduğu için eş anlamlı kelimeleri kullanmayı ya da kısaltmalardan istifade etmeyi deneyebilirsiniz. Başlık seçimi konusunda çok dikkatli olunmalı, tıklamaya teşvik edici, merak uyandırıcı başlıklar kullanılmalıdır.

İkinci satır ve üçüncü satır açıklamaların her biri 35 karakter metin girişi yapabileceğiniz alanlardır. Burada anahtar kelimelerinizi kullanabilir, kullanıcıya sayfanızın neyle ilgili olduğunu bildirebilirsiniz.

Görünen URL ile ilgili alana da müdahil olabilirsiniz, değiştirebilirsiniz. Buradaki tek kısıtlama alan adınızla ilgilidir, alan adınız mutlaka aynı olmalıdır fakat sonrasını değiştirebilirsiniz.

Son satır asıl hedef URL’dir yani reklamınıza tıklayan kişilerin hangi sayfaya yönleneceğini seçmeniz gerekir. Bu asıl hedef URL’sine reklamdan sitenizi ziyaret eden kişileri tespit edip analiz yapmayı kolaylaştırması kaynaklı izleme bağlantısı ekleyebilirsiniz.

6. Anahtar Kelimelerinizi Yerleştirin

Önemli anahtar kelimelerin araştırması için anahtar kelime planlayıcı aracını kullanın ve tespit ettiğiniz önemli anahtar kelimeleri burada kullanın. Yaygın inanışın aksine çok yüksek hacimli aramalara sahip anahtar kelimelere fahiş fiyatlarla reklam vermektense, çok daha düşük hacime sahip onlarca anahtar kelimeye ucuza reklam vermek daha mantıklı olabilir. En azından ilk başta işi öğrenene kadar rekabetten kaçınıp küçük hacimli aramalarla işe başlamak ve bu süreçte yavaş yavaş reklam verme işini kavramak yararlı olacaktır.

7. Maksimum Tıklama Başı Maliyetin Ayarlanması

İşlemin bu adımında yapmanız gereken şey maksimum tıklama başı maliyetin ayarlanmasıdır. Maksimum tıklama başı rekabet Google’ın ihaleye çıkardığı reklam alanlarına farklı bir kişinin daha talip olması halinde ihaleye en fazla ne kadar teklif vereceğinizi gösterir. Anlık olarak gerçekleştirilen bu ihale sonrasında maksimum tıklama başı maliyeti kimin daha fazlaysa o alandaki reklamı da ilgili kişi verir.

8. Herşeyi Gözden Geçirin

Adımlarınızı tekrar tekrar kontrol edin ve her şeyin doğru olduğundan emin olun. Günlük bütçe ve maksimum tıklama başı maliyet gibi unsurların doğru belirlendiğinden, matematiğinizi iyi yaptığınızdan emin olun.

9. Ödeme Bilgilerinizi Girin

Ödemenizi nasıl yapacağınızı seçtikten sonra bu ödemenin mümkün olabilmesi için gerekli bilgileri Google ile paylaşın ve kaydet butonuna tıklayın. Bunu yaptıktan sonra reklamlarınız anında gösterilmeye başlanacaktır, ne kadar harcama yaptığınızı Google Adwords paneli üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Google’a reklam veren bir kişinin yapmak isteyeceği en önemli şey olabildiğince düşük fiyatla reklam verip, olabildiğince fazla kişinin reklamına tıklamasını sağlamaktır. Bunu mümkün kılan kişiler 10 TL ile 100 TL kazanç elde etmek yerine 10 TL ile 1000 TL kazanç elde edebilir. Bu, ancak optimizasyonla mümkün olabilmektedir. Sektörün analizi iyi yapılmalı ve anahtar kelime seçimlerinde dikkatli davranılmalıdır.

Diğerlerinin reklam vermediği arama sorgularına reklam vermek çok daha düşük maliyetle reklamınızı insanlara göstermeniz anlamına gelecektir. Bu açıdan verilebilecek en önemli tavsiyelerden birisinin kimsenin keşfetmediği anahtar kelimeleri bulup bunlara yönelik reklamlar hazırlamak olduğu söylenebilir.

e ticaret için google reklam verme
google a reklam verme

Google Merchant Nedir?

Dönüşüm oranlarını ciddi şekilde arttıran, ancak kullanımı pek kolay olmayan Google Merchant Center en basit haliyle Google üzerinden yapılan aramalarda yine Google’ın ilk sırasında ilgili ürünlerin fiyatlarıyla birlikte sıralandığı alandır. Bu ürünlerin sıralandığı alan birçok kişi tarafından ilk tercih olarak analiz edilmekte, kullanılmaktadır. Bu kapsamda e-ticaret sitelerinin bunu kullanması tavsiye edilmektedir.  Google Merchant Center kullanabilmek için gmail hesabınız ve adwords hesabınızın aktif olması gerekmektedir. Google Merchant Center diğerlerinden farklı bir uygulamadır, bu kapsamda ayrı bir panele sahiptir https://www.google.com/merchants bağlantısı takip edilerek panele erişilebilir.

Yapay Zeka Nedir ve Ticarette Nasıl Kullanılabilir konulu yazımızı da buradan https://sifirfaizli.com/yapay-zeka-nedir-ve-ticarette-nasil-kullanilabilir-is-fikirleri/ okuyarak geleceğin teknolojisi Yapay zekaların ticarette nasıl kullanılması gerektiği konusunda da bilgi edinebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku