fbpx

Faizsiz Geri Ödemeli Kredi Nasıl Çekilir (KOSGEB 2019)

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Tıpkı yeni girişimciler gibi hali hazırda işletmesini kuran ve kurduğu işletmenin faaliyeti nedeniyle katlandığı maliyeti kredilendirmek isteyen esnaf ve KOBİ’lerin de KOSGEB destekleri aracılığıyla sıfır faizli kredi çekmesi mümkündür.

Bu kapsamda hazırlanan onlarca farklı destek programı olsa da en kapsamlı ve popüler destek programı olarak Genel Destek programı öne çıkmaktadır. Bu açıdan faizsiz geri ödemeli kredi nasıl çekilir (KOSGEB 2019), destek unsurları nelerdir ve türevi konulara değinilmesi yararlı olacaktır.

KOSGEB Faizsiz Kredi Veriyor Mu

KOSGEB, girişimcilere her konuda destek olmayı amaçlamakta ve bu doğrultuda çeşitli destek programları hazırlamaktadır. Girişimcilerin hangi destek programından yararlanacağı harcamayı ne için yapacağına bağlı olarak değişmektedir. Örneğin nitelikli iş gücü için katlandığı maliyeti kredilendirmek isteyen girişimcilerin Genel Destek programından yararlanması daha mantıklı olacakken, teknolojik bir yenilik ortaya çıkaracak kişilerin ar-ge ve inovasyon desteğinden yararlanması daha mantıklı olabilir.

Bu nedenle sıfır faizli kredi ve hatta geri ödemesiz desteğin her KOSGEB programında olduğunu bilmek, öncelikle ne için kredi kullanılacağına en başta karar vermek gerekir. Eğer karar verildiyse ve harcama yurt içi fuar gezisi, yurt dışı fuar gezisi, tanıtım, eşleştirme, nitelikli eleman, danışmanlık, eğitim, enerji verimliliği, tasarım, sinai mülkiyet hakları, belgelendirme, test, analiz, kalibrasyon, bağımsız denetim, gönüllü uzmanlık ve lojistik gibi konularda yapılacaksa genel destek programına başvurulmalıdır.

Genel Destek Programı

Genel destek programı kapsamında 15 alt başlıkta toplamda 470 bin TL’ye kadar destek verilmektedir. Hangi destekten yararlanılacağına bağlı olarak desteklerin üst limitleri de ortaya çıkacaktır. Her destek unsurunun kendi özelinde konu olduğu farklı bir mevzuat vardır ve bu nedenle ayrı ayrı incelenmesi gerekir.

Aşağıdaki her destek programı ayrı prosedürlere konudur. Bu desteklerin bir kısmı geri ödemesizken bir kısmı sıfır faiz imkanıyla tahsis edilir. Girişimcilerin aynı anda birden fazla programa başvuru iletmesi mümkündür.

Yurt İçi Fuar Desteği

Yurt içi fuar desteğinden yararlanarak sektörüne ilişkin düzenlenen fuarlara katılım sağlamak isteyen girişimcilerin TOBB ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanan yıllık yurt içi fuar takvimi tebliğindeki herhangi bir yurt içi fuara katılacak olması halinde 30 bin TL’ye kadar destek alması mümkündür.

Alınan destek fuardaki alana istinaden verilen bir destektir ve metrekare başına 120 TL ile sınırlıdır. Destek alınabilecek alanın üst sınırı ise 50 metrekaredir. Eğer mobilya, mermer, makine vb. çok büyük boyutlu ürünler sergilenecekse bakanlık kararıyla desteklenecek alan 100 metrekareye kadar çıkartılabilir. Bunun için KOSGEB’e dilekçeyle başvurmak yeterli olacaktır.

Bu destekten yararlanabilmek için KOSGEB veri tabanına internet üzerinden kayıt olunması ve genel destek programı başlığı altından yurt içi fuar desteği  başvuru formunun doldurulması gerekir.

Nitelikli Eleman Desteği

Nitelikli eleman istihdam edecek girişimcilerin fakülte mezunu bir personel işe almak istemesi halinde başvurabileceği bu destek kapsamında her nitelikli eleman için 1500 TL’ye kadar destek verilir. Verilecek desteğin üst limiti 20 bin TL’dir ve geri ödemesizdir.

Başvuru için KOSGEB veri tabanına internet üzerinden kayıt olup, nitelikli eleman desteği başvuru formunu doldurmak yeterlidir.

Tanıtım Desteği

Ürün veya hizmetlerini tanıtabilmek adına girişimde bulunmak isteyenlere özel olarak hazırlanan bu program kapsamında broşür bastırılabilir ya da ürün kataloğu düzenlenebilir. En az 2000 broşür ya da en az 1000 kataloğa ilişkin verilen bu destek kapsamında 10 bin TL’ye kadar destek alınabilir.

Diğer destek programları:

  • Danışmanlık desteği ile 22 bin 500 TL’ye kadar,
  • Eğitim desteği ile 20 bin TL’ye kadar,
  • Enerji verimliliği desteği ile 75 bin TL’ye kadar,
  • Tasarım desteği ile 22 bin 500 TL’ye kadar,
  • Sinai mülkiyet hakları desteği ile 30 bin TL’ye kadar,
  • Belgelendirme desteği ile 30 bin TL’ye kadar,
  • Test,analiz ve kalibrasyon desteği ile 30 bin TL’ye kadar,
  • Bağımsız denetim desteği ile 15 bin TL’ye kadar,
  • Gönüllü uzmanlık desteği ile 15 bin TL’ye kadar,
  • Lojistik desteği ile 40 bin TL’ye kadar destek alınabilir.

Bu desteklerin tümü geri ödemesizdir 1’inci bölge için yapılacak harcamanın % 50’si kadar, 2’nci bölge için % 60’ı kadar, 5 ve 6’ncı bölgeler için ise % 70’i kadar destek verilir.

KOSGEB Faiz İndirimi

KOSGEB geçtiğimiz yıl düzenlediği sıfır faizli işletme kredisi desteği ile 50 bin TL’ye kadar olan nakit ihtiyacını faizsiz olarak 4 yıl taksitle karşılama imkanını girişimcilere sundu.

Daha önce sıfır faizli işletme kredisi desteğinden yararlanmayan girişimcilerin başvurabildiği bu ürün sayesinde tüm faaliyet masraflarını karşılamak mümkün.

faizsiz geri odemeli kosgeb kredisi

Başvuru yapmak isteyen kişilerin yapılan duyuruyla belirlenen başvuru tarihleri sonrasında KOSGEB’e başvuru yapması gerekmektedir.

Yapılan başvuru güvenlik soruşturmasından geçirildikten sonra, çalışan sayısı ve net satış hasılatına göre küçükten büyüğe sıralanarak değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları aynı yıl içerisinde açıklanır.

Olumlu yanıt alan girişimciler Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Yapı Kredi ya da Ziraat Bankası gibi anlaşmalı bankalar aracılığıyla sıfır faizli kredisini kullanır. 2018 yılı için hangi tarihlerde başvuru yapılabileceği henüz açıklanmamıştır.

Sitemizde daha önceden kaleme almış olduğumuz KOSGEB ile İş Yeri Kurarken Alınabilecek Tüm Hibe Krediler konulu yazımızı da buradan okuyarak alternatif devlet desteklerine göz atabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku