fbpx

KOSGEB ile İş Yeri Kurarken Alınabilecek Tüm Hibe Krediler

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Yeni bir iş kurmak, üretime ve istihdama katkı sağlamak isteyen girişimciler KOSGEB aracılığıyla tahsis edilebilecek çeşitli teşvikler için talepte bulunabilmektedir. İş yeri kurmadan önce yalnızca Yeni Girişimcilik Programı için başvuru iletilebilse ve iş kuruluş giderleri karşılanabilse de iş yerinin resmi olarak kurulmasından sonra KOSGEB’in 10’dan fazla destek programından herhangi birisine katılım sağlanabilir.

KOSGEB, özellikle işsizlik sorununu çözmeye katkıda bulunacak ve daha fazla kişiye istihdam sağlayacak projeleri desteklemektedir. Bu nedenle aynı prosedür takip edilmiş olsa dahi projeden projeye desteklerden yararlanılması ya da yararlanılsa bile hangi oranla destek verileceği değişebilir.

İş Kurmadan Önce Hangi Destekten Yararlanılabilir?

İş kurma süreci önce ve sonra olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Zira iş yerinin kurulması devlet kurumları, belge ibrazları, noter vb. işlemlerle birlikte 1 hafta kadar sürmekte fakat iş bununla bitmemektedir. Dolayısıyla iş kuruluş süreci için ilk yılı dikkate almak gerekir. Bu kapsamda iş yerinin kuruluşu öncesinde yararlanılabilecek tek destek programı Yeni Girişimci Destek Programı’dır.

Yeni Girişimci Destek Programı kapsamında girişimcilere uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmekte ve iş dünyasına hazırlık yapılmaktadır. Ayrıca destek programından yararlanılabilmesi için gerekli girişimci sertifikasını alabilmek için de bu eğitime katılım sağlanması zorunludur.

Girişimci sertifikasını alan kişiler KOSGEB’e iş planı projesi hazırlayıp teslim etmekte ve heyet incelemesi sonrasında İŞGEM’e kayıt olmaktadır.

İŞGEM’e kayıt olan girişimciler an itibariyle tüm KOSGEB desteklerine başvuru yapabilir hale gelmektedir.

Yeni Girişimci Destek Programı

Ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve istihdam sağlamak amacıyla iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik hazırlanan  bu program kapsamında toplamda 150 bin TL’ye kadar destek verilmektedir.

Girişimciler İşletme Kuruluş Desteği adı altında 2 bin TL’ye kadar, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği adı altında 18 bin TL’ye kadar, işletme giderleri desteği adı altında toplamda 30 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek yani hibe bulabilmektedir. Toplamda 50 bin TL’lik hibeye ek olarak 100 bin TL’ye kadar Sabit Yatırım Desteği adı altında faizsiz kredi imkanı da sağlanmaktadır.

1 ve 2’nci bölgede iş kuran kadınlar, gaziler, şehit yakınları ya da engelliler % 80 destek oranından, diğer girişimciler ise % 60 destek oranından istifade eder.

3’üncü, 4’üncü, 5’inci ve 6’ncı bölgede iş kuran kadınlar, gaziler, şehit yakınları ve engelliler % 90 destek oranından, diğer girişimciler ise % 70 destek oranından yararlanır.

Ayrıca Yeni Girişimci Destek Programı kapsamında hazırlanması gereken iş planı projesi heyet tarafından değerlendirilen ve en iyiler arasında olması gerektiğine karar verilen projeler için hazırlayan girişimcilere ödül verilmektedir. En iyi iş planı projesini hazırlayan girişimciye 25 bin TL, ikinci girişimciye 20 bin TL, üçüncü girişimciye 15 bin TL ödül verilecektir.

İşyeri Kurduktan Sonra Yararlanılabilecek Destekler

KOSGEB’in yeni girişimcilik destek programı kapsamında desteklediği girişimciler bir sonraki adım olarak İŞGEM’e kayıt olur ve KOSGEB’in asıl fark yarattığı destek projelerine katılım sağlayabilir. Bu destek programları Genel Destek Programı, İşbirliği Güçbirliği Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, KOBİGEL Destek Programı, AR-GE, İnovasyon Destek Programı, Endüstriyel Uygulama Destek Programı, KOBİ Teknoyatırım, Tematik Proje Destek Programı, Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ Destek Programı, Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı, TEKNOPAZAR Destek Programı, Stratejik Ürün Destek Programı, Kredi Faiz Desteği ve KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri’dir.

Genel Destek Programı

KOSGEB’in proje destekleri arasındaki unsurlardan yararlanma olanağı bulamayan girişimciler, özel ihtiyaçlarını Genel Destek Programı kapsamında çeşitli teşvik ve faizsiz kredi imkanlarına konu edebilmektedir. Bu sayede desteklerde herhangi bir boşluk kalmamakta ve her girişimci için destek sağlanabilmektedir.Genel Destek Programı kapsamında 470 bin TL’ye kadar destek verilmektedir.

İşbirliği Güçbirliği Destek Programı

Aynı sektörde faaliyet gösteren diğer işletmelerle birleşmek ve ham madde, ulaşım, altyapı vb. maliyetlerini azaltmak amacıyla yatırım yapmak isteyen işletmelere 1 milyon 500 bin TL’ye kadar destek sağlanmaktadır.

KOBİGEL Destek Programı

Ülke politikaları uyarınca ihracatın ve istihdamın arttırılması amacıyla bir proje hazırlayan ve bu projeyi gerçeğe dönüştürmek isteyen KOBİ’lere 1 milyon TL’ye kadar destek sağlanmaktadır. Söz konusu destek uyarınca katma değeri yüksek hizmet ya da mal üretimi yapmak gerekir.

AR-GE İnovasyon Destek Programı

Bilim ve teknoloji alanında fikir ve buluşlarını hayata geçirmek isteyen KOBİ’lere 1 milyon 500 bin TL’ye kadar destek sağlanmaktadır. Söz konusu destek yenilik olarak nitelendirilebilecek üretim faaliyeti için tahsis edilmektedir.

Endüstriyel Uygulama Destek Programı

Yeni bir ürün üretmek ya da üretim maliyetlerini düşürmek adına iş sürecinde iyileştirmelere imza atmak isteyen KOBİ’lere 1 milyon 500 bin TL’ye kadar destek tahsis edilmektedir.

KOBİ Teknoyatırım

Teknolojik ürün geliştirerek teknoloji ihraç etmek isteyen KOBİ’lere 5 milyon TL’ye kadar destek sağlanmaktadır. Söz konusu destek programından yararlanmak için sağlanması gereken şartlara KOSGEB’in web sitesi aracılığıyla erişilebilir. Ana Sayfa > Destekler > KOBİ TEKNOYATIRIM.

Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ Destek Programı

Borsa İstanbul’da Gelişen İşletmeler Pazarı’nda işlem görmek isteyen KOBİ’lere danışmanlık, kayıt masrafları vb. giderlerde harcanması adına 500 bin TL’ye kadar destek verilmektedir.

TEKNOPAZAR Desteği

Teknoloji üretimi yapan KOBİ’lerin ürettiği ürünü pazarlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu sermayeyi sağlayan TEKNOPAZAR desteği kapsamında 150 bin TL’ye kadar teşvik imkanından yararlanılması mümkündür.

kosgeb ile is yeri kurarken hibe kredi
kosgeb ile is yeri kurarken alinabilecek tum hibe krediler

Stratejik Ürün Destek Programı

İthal edilen ürünlerin yerine yerli üretimi teşvik etmek amacıyla geliştirilen bu proje kapsamında ülkenin dışarıdan getirmeye mecbur olduğu ürünleri üretmek isteyen KOBİ’lere 5 milyon TL’ye kadar destek sağlanmaktadır.

Kredi Faiz Desteği

İş sürecinin iyileştirilmesi, maliyetlerin düşürülmesi ya da istihdam yaratılması gibi amaçlarla çekilen kredilerin faiz, kar payı vb. ödemeleri konusunda KOBİ’lere destek olabilmek amacıyla hazırlanan Kredi Faiz Desteği programı kapsamında 300 bin TL’ye kadar destek sağlanmaktadır.

Sitemizde yer alan İş Kurmak ve Dükkan Açmak İçin KOSGEB Sıfır Faizli Kredi konulu yazımızı da bu bölümden ortalama 3 dk içerisinde okuyabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku