fbpx

Sıfır Faizli Turizm Destek Kredisi (Devlet Teşvikleri) 2020

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Turizm işiyle uğraşmak ya da var olan işletmesinin ölçeğini büyütmek isteyen girişimciler KOSGEB aracılığıyla tahsis edilen Sıfır faizli Turizm kredisi ve hibe desteklerinden 2020 yılında da yararlanabilmektedir. Söz konusu destekler kapsamında kuruluş ve yatırım maliyetlerini karşılayabilen girişimcilerden en önemli beklenti ülke ekonomisine katkıda bulunacak hacimde sürdürülebilir bir turizm programı oluşturmaktır.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan terör olayları ve diğer olumsuzluklar nedeniyle küçülen sektörü canlandırmak adına son dönemlerde turizm projesi olan ve yenilikçi bir politika ile proje hazırlayan girişimcilerin devlet desteklerinden yararlanma ihtimali çok daha fazladır. Bu desteklerden yararlanmak isteyen girişimcilerin sağlaması gereken şartlar ve yerine getirmesi gereken bazı prosedürler bulunur.

Turizm Destekleri

Turizm sektörünün ülke ekonomisi için tartışılmaz bir önemi vardır ve geliştirilmesi her devlet tarafından yerine getirilmesi gereken sorumluluklar arasında yer almaktadır. Ülkemizde turizm sektörünün desteklenmesi ve bazı muafiyetlere sahip olmasıyla iligli bir kanun dahi vardır. 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanunu kapsamında oteller ve turizm sektörüne yatırım yapmak isteyen girişimciler oldukça cazip fırsatlardan yararlanabilir. Söz konusu destekler ise genel itibariyle Ekonomi Bakanlığı tarafından tahsis edilmektedir.

Herhangi bir miktar kısıtlaması olmayan teşviklerin nerede yapılacağı ve hangi hacimle gerçekleşeceği en önemli kıstastır. Bu kapsamda yüksek turizm hacmine sahip bir iş fikri olan girişimciler maliyetlerinin çok büyük bir kısmını Ekonomi Bakanlığı aracılığıyla karşılama imkanına sahiptir. Ekonomi Bakanlığı’nın proje özelinde teşvik ve muafiyet sağlama imkanı olsa da en sık yararlanılan teşvikleri şu şekildedir:

  • Vergi indirimleri,
  • Sigorta primi işveren hissesi,
  • Kredi faiz indirimleri,
  • Yatırım yapılacak alanın tahsisi,
  • KDV muafiyeti,
  • Gümrük vergisi istisnası,
  • Sürekli asgari sabit yatırım destekleri.

Girişimciler hangi bölgede nasıl bir turizm faaliyeti sürdüreceğine karar verdikten sonra hangi kurumdan nasıl bir destek alabileceğini Ekonomi Bakanlığı ile görüşebilir. Yalnızca verilen destekler ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlara hizmet vermesi adına personel istihdam eden Ekonomi Bakanlığı’nın uzmanlarına çağrı merkezi aracılığıyla erişilebilmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da Ekonomi Bakanlığı’na ek olarak sağladığı bazı teşvikler vardır. Özellikle termal turizm yapmak isteyen girişimcilere çok ciddi desteklerde  bulunan Turizm Bakanlığı, söz konusu desteklerden yararlanılabilmesi için başvuruların Ekonomi Bakanlığı’na yapılmasını şart koşmaktadır.

faizsiz turizm destek kredisi ve devlet tesvikleri
sifir faizli turizm destek kredisi devlet tesvikleri

Kırsal Alanlara Turizm Yatırım Desteği

Kırsal alanlarda turizmi geliştirmek ve bu alanlardaki iş hacmini artırmak amacıyla girişimde bulunmak isteyen kişilere 15 bin ile 500 bin EURO’ya kadar kredi desteği verilmekte ve verilen desteğin % 50’si geri alınmamaktadır. Geri alınan % 50’lik kısım ise faiz indirimi ve çeşitli muafiyetlere tabi olarak tahsis edilmektedir. Bu kapsamda kırsal alandaki turizmin geliştirilmesi amacıyla bir girişimde bulunmak isteyen kişilerin Kırsal Turizm Programı kapsamında sağlanan destek TKDK yani Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından tahsis edilmektedir. Başvurular TKDK’ya yapılmakta ayrıntılı bilgi edinmek isteyenlerin 444 85 35 numaralı Yardım Masası’nı araması gerekmektedir.

Sitemizde Sıfır Faizli KOSGEB Kredisi ile ilgili çok daha fazla bilgi ve dökümana buradan ulaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku