fbpx

Türkiye Finans Şubeye Gitmeden Kredi Başvurusu

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Yatırımcıların sermayelerini değerlendirmesini mümkün kılmak ve bu sırada faize bulaşmamasını sağlama fikriyle doğan katılım bankaları daha sonra bireysel ihtiyaçların karşılanabildiği bir düzeni de oluşturabilmiştir. Bu kapsamda tüketicilerin taşıt, ihtiyaç ya da konut kaynaklı bir sermayeye ihtiyaç duyması halinde başvurabildiği katılım bankaları bunu faize bulaşmadan yapabilmektedir.

Tüketicilerin her geçen gün artan talebi karşısında işlemlerini dijital dönüşüme de uydurmayı başaran katılım bankaları ihtiyaçların karşılanması için gerekli başvurunun şubeye gitmeden de yapılabilmesini mümkün kılmıştır. Bunu başaran katılım bankalarından birisi olarak Türkiye Finans katılım bankası şubeye gitmeden kredi başvurusu nasıl yapılır, ilgili ürünler hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir vb. konulara değinilmesi yararlı olacaktır.

Şubeye Gitmeden Kredi Kullanılabilir Mi?

Katılım bankası müşterileri ihtiyaçlarını karşılamak için katılım bankasının internet sitesini de kullanabilmektedir. Türkiye Finans Katılım Bankası, internet sitesi üzerinden Finansör için başvuru yapılabilmesini mümkün kılmıştır.

Geliştirilen Finansör kart bir ihtiyaç kredisi mantığıyla çalışır ve tüketicinin yapmak istediği, ancak sermayesi olmadığı için gerçekleştiremediği harcamaları yapmasını ödemesini de 36 aya varan vadelerle yapmasını mümkün kılar.

Finansör Kart Nedir?

Türkiye Finans Katılım Bankası tarafından geliştirilen Finansör kart limiti, kar oranı ve taksit sayısı gibi değişkenlere sahip bir kredi ürünüdür. Bu karta sahip olmak için başvuru yapan kişi ne kadar paraya ihtiyaç duyduğunu bankaya iletir ve geri ödemesini kaç ay vadeyle yapmak istediğini seçer.

Banka bu talebi değerlendirir ve yapılan tercihler ışığında talebin yerine getirilip getirilemeyeceğine karar verir. Olumlu yanıt verdikten sonra tüketicinin talep ettiği miktarda paraya denk limitle Finansör kart oluşturulur ve oluşturulan bu kart tüketiciye teslim edilir.

Tüketici temin ettiği Finansör kart ile yapması gereken tüm harcamaları yapar, daha sonra kart otomatik olarak kullanıma kapatılır ve ödeme dönemi başlar. Ödeme dönemi tüketicinin talebine göre 36 aya varan vadeyle olabilir.

Finansör kart için üst limit yoktur, tıpkı ihtiyaç kredisinde olduğu gibi istenilen miktar için başvuru yapılabilmektedir. İletilen başvuru sonrasında tahsis edilen limitin harcanmayan kısmı ödeme planına dahil edilmez ve sadece yapılan harcamalardan oluşan ödeme planı için geri ödeme gerçekleştirilir.

Finansör kart ile evlilik harcamalarınızı, eşya harcamalarınızı ve türevi tüm ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek husus nakit para teslim edilmeyeceğidir. Yapılacak tüm harcamaların pos cihazı üzerinden kart ile gerçekleştirilmesi gerekir.

Finansör kart başvurusu yapmak için Türkiye Finans’ın internet sitesine giriş yaptıktan sonra Bireysel > Finansman Ürünleri > Finansör adımları takip edilmelidir. İlgili sayfaya erişildiğinde hemen başvur butonuna tıklayıp, talep edilen bilgileri doldurmanız halinde bankaya ilettiğiniz bilgiler dahilinde başvurunuz tamamlanmış olacaktır.

Finansör kart başvurusu 3 iş günü içerisinde değerlendirilip yanıtlanacak ve sonucu size bildirilecektir. Talebiniz doğrultusunda kartınız belirtilen adrese ya da şubeye teslim edilir, hesap açılışı için gerekli imzaları verdikten sonra kartınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Türkiye Finans İhtiyaç Finansmanı

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın en sık kullanılan ürünlerinden birisi olan ihtiyaç finansmanı uzun vadeli ihtiyaçların karşılanması için geliştirilmiştir. Bankanın yapılacak harcamaya aracı etmesi usulüyle tahsis edilen bu finansman ürünününü talep eden tüketicilerin Türkiye Finans şubesine giderek başvuru yapması gerekecektir.

Kar Oranı ve Masraflar

Türkiye Finans ihtiyaç finansmanı ürünü için 36 aya varan vade imkanından yararlanılabilir. Hangi vadeyle finansman kullanıldığı fark etmeksizin % 2.21 aylık kar oranı ve finansman tahsisi sırasında bir defaya mahsus ödenmesi gereken % 0,5’lik finansman tahsis ücretinin ödenmesi gerekecektir.

Örnek Hesaplama

En sık talep edilen ihtiyaç finansmanı tutarı olduğu için 20 bin TL’lik ihtiyaç finansmanı başvurusuna istinaden örnek bir hesaplama yapılması gerekirse:

  • 12 ay vade için her ay 1967 TL, toplamda 23.612 TL,
  • 24 ay vade için her ay 1137 TL, toplamda 27.290 TL,
  • 36 ay vade için her ay 869 TL, toplamda 31.289 TL ödeme yapılması gerekecektir.

Türkiye Finans Taşıt Finansmanı

Sıfır ve 2’nci el taşıtların satın alınması işlemine de aracılık edebilen Türkiye Finans Katılım Bankası, yapılacak taşıt alımlarının 100 bin TL’ye kadar olan kısmı için % 70, 100 bin TL’yi aşan kısmı için % 50 oranında finansman desteği sağlayabilmektedir.

48 aya varan vadeyle kullanılabilen taşıt finansmanının hangi miktarda tahsis edileceği tüketici talebi ve aracın kasko değerine bağlı olarak belirlenmektedir. Başvuru yapmak isteyen tüketicilerin nüfus cüzdanı ya da ehliyet, gelir belgesi, söz konusu araca ait proforma fatura ya da ruhsat fotokopisi ile birlikte şubeye gitmesi gerekmektedir.

Kar Oranı ve Masraflar

Taşıt finansmanı kullanmak isteyen tüketiciler 12 ile 36 ay arasındaki vade için aylık % 2.11, 36 ile 42 ay arasındaki vade için % 2.17 oranında kar payı ödemesi yapmak durumundadır. Buna ek olarak bir defaya mahsus kredi tahsisi sırasında % 0,5 oranında finansman tahsis ücreti ödemesinin de yapılması gerekmektedir.

Örnek Hesaplama

En sık başvuru yapılan miktar yani 70 bin TL’lik bir taşıt finansmanı için örnek bir hesaplama yapılması gerekirse:

  • 12 ay vade için her ay 6837 TL, toplamda 82.412 TL,
  • 24 ay vade için her ay 3928 TL, toplamda 94.630 TL,
  • 36 ay vade için her ay 2986 TL, toplamda 107.873 TL,
  • 48 ay vade için her ay 2571 TL, toplamda 123.795 TL ödeme yapılması gerekmektedir.

Türkiye  Finans Konut Finansmanı

Konut ihtiyacını da finanse etmek adına sık sık başvuruda bulunulan Türkiye Finans Katılım Bankası, konut satın alımlarına da aracılık edebilmektedir. Satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra başvuru yapmak için en yakın Türkiye Finans şubesine gitmek durumundasınız, çünkü kredi başvurusunun değerlendirmeye alınmasından önce ilgili konutun krediye uygun olduğundan emin olunması gerekmektedir.

Şube aracılığıyla başvuru yapacak tüketicilerin nüfus cüzdanı, gelir belgesi, konuta ait kat mülkiyeti ya da kat irtifakı tapusu, yapı kullanım izin belgesi de ibraz etmesi gerekmektedir.

Kar Oranı ve Masraflar

Konut finansmanı masraflı bir kredi ürünüdür. Konut finansmanı kullanacak tüketiciler toplam kredi miktarının % 0,5’i kadar finansman tahsis ücretine ek olarak, ipotek tesis ücreti ve sigorta gibi maliyetlere de katlanmak durumundadır. Konut finansmanının kar oranı ise 12-36 ay vade için aylık % 2,08, 37-60 ay vade için % 2,10, 61-120 ay vade için % 2.20’dir.

Örnek Hesaplama

En sık başvuru yapılan konut kredisi miktarı olduğu için 150 bin TL’ye istinaden örnek bir hesaplama yapılması gerekirse:

  • 12 ay vade için her ay 14.350 TL, toplamda 173.711 TL,
  • 24 ay vade için her ay 8102 TL, toplamda 195.968 TL,
  • 36 ay vade için her ay 6066 TL, toplamda 219.887 TL,
  • 48 ay vade için her ay 5081 TL, toplamda 245.411 TL,
  • 60 ay vade için her ay 4516 TL, toplamda 272.469 TL,
  • 72 ay vade için her ay 4170 TL, toplamda 301.779 TL,
  • 84 ay vade için her ay 3932 TL, toplamda 331.802 TL,
  • 96 ay vade için her ay 3766 TL, toplamda 363.072 TL,
  • 108 ay vade için her ay 3648 TL, toplamda 395.474 TL,
  • 120 ay vade için her ay 3562 TL, toplamda 428.895 TL ödeme yapılması gerekir.

Kar Payı ve Faiz Aynı Şey Mi?

Özel mevduat bankaları tarafından uygulanan faizle katılım bankaları tarafından uygulanan kar payının benzer olduğunu söylemek yanlıştır, çünkü sistem olarak iki banka tipinin işleyişi çok farklıdır.

Katılım bankaları yapılacak ticarete doğrudan aracılık eder ve araya girer, buna karşın özel mevduat bankaları parayı teslim eder ve gerisiyle ilgilenmez.

turkiye finans subeye gitmeden kredi
turkiye finans subeye gitmeden kredi

Katılım bankaları satıcıya ödemeyi yapar, özel mevduat bankaları alıcıya ödemeyi yapar. Katılım bankaları peşin ödemeyle mal ya da hizmeti satın alıp, talep edene kullandırtır ve vadeyle geri ödeme alır. Özel mevduat bankası ise parasının nasıl kullanıldığıyla değil geri ödemeyle ilgilenir.

Katılım bankalarının çalışma prensibi ve kar oranı ile faiz arasındaki fark hakkındaki sorularınızı katılım bankalarının fetva hatlarına sorabilirsiniz. Katılım bankaları İslami esaslara tamamen uygun hareket etmekte ve sürekli çok sıkı denetimden geçirilmektedir.

Bir alternatif olarak Ziraat Katılım Bankası Şubeye Gitmeden Kredi Başvurusu konulu yazımızı da buradan okuyabilir ve bu katılım bankasının da finansman tekliflerini değerlendirebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku