fbpx

Sıfır Faizli KOSGEB Kredisi Başvuru ve Şartlar

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Girişimde bulunmak isteyenlerin yararlanabileceği desteklerden birisi de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerine devam eden KOSGEB’in sıfır faizli kredi imkanıdır. KOSGEB’in sıfır faizli kredi teşvikine başvurmak isteyen girişimcilerin çeşitli şartları sağlaması ve bazı prosedürleri yerine getirmesi gerekir. KOSGEB sıfır faizli kredi imkanında ve prosedürlerinde geçtiğimiz yıllara göre henüz bir değişiklik yapılmamıştır.

KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB’in Yeni Girişimci Destek Programı kapsamında ilk defa girişimde bulunacak girişimciler hedef alınmaktadır. KOSGEB’in en sık başvurulan ve en yüksek bütçeye sahip bu desteğinden yararlanabilmek için öncelikle KOSGEB merkezleri ya da KOSGEB tarafından yetkili kılınmış kurumlar aracılığıyla düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılım sağlanmalıdır.

Söz konusu eğitimi başarıyla tamamlayan girişimciler Girişimci Sertifikası ile ödüllendirilecek ve KOSGEB tarafından tahsis edilen teşviklere başvurma şansını kazanacaktır.

Sertifikayı alan girişimciler 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi imkanından yararlanabilir. Bunun için takip edilmesi gereken prosedür çok meşakkatli değildir.

  1. Adım: Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılım sağlanır ve girişimci sertifikası alınır. Eğitimlerin nerede ve ne zaman düzenlendiğini öğrenmek isteyen girişimciler kosgeb.gov.tr web adresine giriş yaptıktan sonra sırasıyla Duyurular > Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Duyuruları adımlarını takip etmelidir. Eğitimler tamamen ücretsizdir.
  2. Adım: Girişimci sertifikası alındıktan sonra faaliyet gösterilecek işletme kurulur. Kuruluş süresince yapılan her türlü ödeme ve katlanılan maliyet mutlaka faturalandırılmalı ve güvenli bir yerde muhafaza edilmelidir. İleride bu faturaların ibrazı sayesinde hibe imkanından da yararlanılabilecektir.
  3. Adım: LTD, A.Ş. veya şahıs işletmesi tipindeki şirket içerisinde faizsiz kredi desteğinden yararlanacak girişimcinin en az % 30 hisse sahibi olması gerekir. Ortaklık veya paylar belgelenir. Adi ortaklıklar KOSGEB desteklerinden yararlanma imkanına sahip değildir.
  4. Adım: İşletme kuruluş işlemleri tamamlandıktan sonra kosgeb.gov.tr internet sitesine girilir. E-KOBİ alanı içerisinde yer alan KOSGEB veri tabanına kayıt bağlantısı takip edilir. Veri tabanına kayıt olunduktan sonra kullanıcı adı ve şifre alınır. Bu bilgilerle üye girişi yapan girişimciler KOBİ Beyannamesi ve bilgi dokümanının çıktısını almalıdır. Bu çıktı, imza sirküleri, ticaret ya da esnaf sicil gazetesi kaydı, güncel faaliyet belgesiyle birlikte en yakın KOSGEB müdürlüğüne gidilmeli ve evraklar elden teslim edilmelidir.
  5. Adım: İbraz edilen belgeler KOSGEB Müdürlüğü tarafından kontrol edilir ve onay alınmasına istinaden KOSGEB sistemi girişimci ve girişimcinin işletmesi için aktif hale gelir. Artık E-KOBİ sistemine giriş yapıldığında iş planı projesi hazırlama imkanını veren bağlantıya da erişilebildiği görülecektir. İş planı projesi hazırlandıktan sonra çıktısı alınır ve her sayfasına şirket kaşesiyle imza vurulduktan sonra yine KOSGEB Müdürlüğü’ne elden teslim edilir.
  6. Adım: KOSGEB müdürlüğü iş planı projesini inceler ve değişiklik yapılması gerekirse yapılması gereken değişiklikle ilgili girişimciyi bilgilendirir.
  7. Adım: İş planı projesi incelenmek üzere Değerlendirme ve Karar Kurulu’na teslim edilir. Girişimci kurula çağrılır ve iş planı projesiyle ilgili bir sunum ya da tanıtım yapması istenir. Söz konusu tanıtım veya slaytta KOSGEB desteğinin neden istenildiği ve ne için kullanılacağına özel olarak değinilmesi şarttır.
  8. Adım: Sunumu ve projesi onaylanan girişimcilerin karşılanacak maliyetleri girişimciye yazı ile bildirilir.
  9. Adım: Faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen girişimciler kosgeb.gov.tr internet sitesine giriş yaptıktan sonra E-KOBİ alanında yer alan Yeni Girişimci Desteği Taahhütnamesi’ni doldurur ve çıktısını alarak KOSGEB müdürlüğüne teslim eder.
  10. Adım: Girişimci E-KOBİ alanından Yeni Girişimci Destek Ödeme Talep Formu’nu doldurur ve bu formun çıktısını alarak KOSGEB Müdürlüğüne elden teslim eder.
  11. Adım: Müdürlük, belgelenmiş herhangi bir fatura şartı öne sürmeksizin doğrudan 2 bin TL’lik kuruluş hibesi verir.
  12. Adım: İlk 2 yıl içerisinde satın alınacak makine, yazılım, ofis malzemesi vb. için 18 bin TL’lik bir ödeme daha yapılır.
  13. Adım: KOSGEB müfettişleri işletmeye gelir ve çeşitli denetimlerde bulunur.
  14. Adım: Ödemeler işletme hesabına aktarılır.

sifir faizli kosgeb kredisi basvuru ve sartlar

Vergi dairesi ya da Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu olan girişimcilerin KSOGEB teşvikleri bu borçların silinmesi usulüyle tahsis edilir. Bu nedenle desteklerden tam anlamıyla yararlanabilmek için vergi ya da SGK borcunun olmaması gerekmektedir.

Kurulmuş İşletmeler Faizsiz Kredi Alabilir Mi?

Girişimcilik sertifikası almadan önce işletmesini kuran ya da bir süredir zaten işletmesini kurmuş olan girişimcilerin de KOSGEB desteklerinden yararlanma imkanı vardır. Bunun için yapılması gereken tek şey başvuru yaparken Genel Destek Programı için beyanda bulunmaktır. Genel destek programı kapsamında yararlanılabilecek desteklerin toplamı 3 milyon TL’yi dahi aşmaktadır. Kredinin ne için kullanılacağına ilişkin proje hazırlanmasından sonra KOSGEB müdürlüğüne başvuruda bulunulur.

Sitemiz üzerinden KOSGEB Kredisi ile ilgili daha fazla alternatif bilgi ve yazıya ulaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku