fbpx

Sıfır Faizli İşletme Kredisi : KOSGEB ve İŞGEM Desteği

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

KOSGEB, özellikle istihdam ve üretime katkıda bulunabilmek için büyümek isteyen işletmelere sıfır faizli işletme kredisi desteği vermekte ve bu vesileyle ölçeğin büyümesi nedeniyle artan maliyetleri karşılamak konusunda KOBİ’lere destek olmayı amaçlamaktadır.

KOSGEB Sıfır Faizli Kredi

KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi desteği programının amacı işletme kurmak ya da işletmesini büyütmek amacıyla sermaye ihtiyacı olan girişimcilerin yüksek faiz altında ezilmesinin önüne geçmektir. Ek olarak işletme kuruluşu sırasında sağlanan ücretsiz danışmanlık ve eğitimlerle iş hayatına daha kısa sürede adapte olunmasını da mümkün kılmaktadır.

Verilen Destekler

Yeni Girişimci Destek programından yararlanmak isteyen girişimciler Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamladıktan sonra İŞGEM’e kayıt olup aşağıdaki desteklere başvuruda bulunabilir.

  • 2 bin TL’ye kadar işletme kuruluş desteği,
  • 18 bin TL’ye kadar kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği,
  • 30 bin TL’ye kadar işletme giderleri desteği,
  • 100 bin TL’ye kadar sabit yatırım desteği.

İşletme kuruluş desteği, makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği, işletme giderleri desteği yani toplamda 50 bin TL’lik destek hibe olarak verilmekte ve geri ödenmesi beklenmemektedir.

100 bin TL’lik sabit yatırım desteğinin ise 3 ayda 1 eşit taksitler halinde toplamda 36 ay vadeyle kullanılması mümkündür.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB, her ilde dönemsel bazda uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlemekte ve ücretsiz katılım sağlanabilen bu eğitimlerin sonunda katılımcılara girişimci sertifikası vermektedir. Söz konusu eğitimlerin içeriği genel itibariyle şirket kuruluşu ve idaresi ile ilgili olsa da KOSGEB destekleri ve bu desteklerden nasıl yararlanılabileceğiyle ilgili de önemli bilgilere yer verilmektedir.

Eğitimi tamamlayan katılımcılar İŞGEM’e kayıt olduktan sonra KOSGEB’in tüm destek programlarından yararlanma imkanına sahiptir. KOSGEB’in destek programları yalnızca Yeni Girişimci Destek programı ile kısıtlı değildir ve özel ihtiyaçların karşılanabilmesi adına çeşitli protokoller de hazırlanabilmektedir.

İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği

Belediyeler, Üniversiteler, Özel İdareler ya da meslek kuruluşlarının işletici kuruluş vasıtasıyla KOBİ’lere danışmanlık, desteklere ulaşım, sermaye kaynaklarına erişim gibi imkanlar sağlayan İŞGEM’e de destek sağlanabilmektedir.

650 bin TL’ye kadar İŞGEM kuruluş desteği, 200 bin TL’ye kadar işletme desteği tahsis edebilen işletici kuruluşlar, spesifik harcamalarını bu sayede kredilendirebilmektedir. 1 ve 2’nci bölge içerisindeki İŞGEM’lere % 60 oranında, 3, 4, 5 ve 6’ncı bölgedeki İŞGEM’lere % 70 oranında destek verilecektir.

sifir faizli isletme kredisi kosgeb işgem
sifir faizli isletme kredisi

Nasıl Başvurulur?

Başvuruda bulunmak isteyen girişimcilerin en yakın tarihlerde düzenlenecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılması ve başarıyla mezun olup girişimci sertifikası alması gerekmektedir. Girişimci sertifikasını alan kişiler İŞGEM’e kayıt olduktan sonra KOSGEB’in tüm kredilerine başvuru iletebilir. Bu sayede 100 bin TL’lik işletme desteğinden yararlanılması da mümkün olacaktır. Ayrıntılı bilgi almak ya da çeşitli konularda sorular sormak için KOSGEB müdürlükleri ziyaret edilebilir ya da 0312 368 07 15 numaralı KOSGEB çağrı merkeziyle iletişime geçilebilir.

Sitemizde yer alan İş Kurmak ve Dükkan Açmak İçin KOSGEB Sıfır Faizli Kredi ile ilgili yazımızı da buradan okuyarak konu hakkında daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku