fbpx

Küçük Esnafa 100 Bin TL Faizsiz Kredi 50 bin TL Hibe

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri desteklemek amacıyla tahsis edilen KOSGEB faizsiz kredilerinde öncelik, KOSGEB’in de açıkladığı üzere küçük işletmelerindir. Bu ayrıcalık kapsamında ne kadar küçük bir işletme olunursa teşvikten yararlanma ihtimali de o denli yüksek olmaktadır. Girişimcilerin küçük işletme statüsünde sayılabilmesi için en fazla 10 kişi çalıştırması ve yıllık 1 milyon TL’den daha az ciro elde etmesi gerekmektedir.

Küçük Esnafa Verilen KOSGEB Desteği

KOSGEB, geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığı açıklama sonrasında hibe ve faizsiz kredi destek miktarlarını arttırdığını duyurmuş 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi, 50 bin TL’ye kadar hibe verileceğini belirtmişti.

KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyen girişimciler henüz işlerini kurmadıysa Yeni Girişimci Destek Programı’na, hali hazırda kurduğu iş için destek talep etmek isterse Genel Destek Programı’na başvurmalıdır.

Sabit Yatırım Desteği adı altında tahsis edilen 100 bin TL’lik kredi ile iş planı projesinde belirtilen her türlü harcamanın finanse edilmesi mümkündür. Tamamen faiz indirimli olarak kullanılabilen kredinin ilk 12 ayında herhangi bir taksit ödemesi yapılmaz, 12 ayın sonrasında ise her 3 ayda 1 olmak üzere toplam 3 yıl süresince taksit ödemelerine devam edilmesi gerekir.

İlgili kredi desteğinden yararlanmak isteyen işletmelere ne düzeyde finansman sağlanacağı, hazırlanan iş planı projesi ve ne kadarlık istihdam sağlanacağına bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. Yine işletmenin faaliyette bulunduğu yer ve yaptığı iş de ne kadar destek verileceği konusunda önemli bir rol oynamaktadır.

KOSGEB 100 bin TL Faizsiz Kredi Desteği Nasıl Alınır

KOSGEB’in 100 bin TL’lik faizsiz kredi destek imkanından yararlanmak isteyen küçük işletmeler öncelikle KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlamalıdır. Eğitimin başarıyla tamamlanması sonrasında Girişimci Sertifikası verilecek ve bir iş planı projesi hazırlanması istenecektir.

KOSGEB’in web sitesi aracılığıyla e-KOBİ beyannamesi doldurulması sonrasında iş planı projesi hazırlanabilecektir. İnternet ortamında e-KOBİ sekmesi aracılığıyla hazırlanabilen iş planı projesinin çıktısı alınmalı ve KOSGEB müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Projenin teslim edilmesi sonrasında kurul değerlendirmesi yapılacak ve işletmecinin sunum için müdürlüğe gelmesi istenecektir.

Sunumun yapılması sonrasında olumlu yanıt alınması halinde 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği verilecek ve iş planı projesinde belirtilen tüm harcamaların kredilendirilmesi mümkün olacaktır.

kucuk esnafa faizsiz kredi hibe
kucuk esnafa faizsiz kredi hibe

Diğer Destekler

Yukarıdaki sabit yatırım desteğine ek olarak KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği Güçbirliği Destek Programı, AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Gelişen İşletmeler Piyasası Destek Programı, Kredi Faiz Desteği, Laboratuvar Hizmet Desteği ve Uluslararası Kuluçka Merkezi desteği de tahsis edilmektedir. Söz konusu destek programları çerçevesinde fuar katılımı, ihracat, pazarlama giderleri, iş gezileri vb. neredeyse her türlü işletme giderini karşılayabilmek için kullanılabilecek bir teşvik bulunmaktadır.

Söz konusu desteklerden yararlanabilmek için tek yapılması gereken KOSGEB’in e-KOBİ sistemine kayıt olmak ve KOBİ beyannamesi doldurarak ihtiyaç duyulan krediye başvuru iletmektir.

Sitemiz üzerinden Sıfır Faizli Esnaf Kredisi Şartları Nedir konulu yazımızı da ortalama 2 dk da okuyabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku