fbpx

KOSGEB Kredisi Kadınlara Daha Fazla Veriliyor

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Her ne kadar diğer konular kadar gündeme gelmese de ülkemizin en ciddi problemlerinden birisi kadın istihdamının düşük olması ve herhangi bir işte çalışmayıp, ülke ekonomisine katkıda bulunmayan kadın sayısının fazla olmasıdır. KOSGEB, söz konusu sorunun çözümü adına hazırlanan mevzuatlar uyarınca kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapmakta ve daha yüksek oranlarla desteklere erişimlerini mümkün kılmaktadır.

Hali hazırda iş kurmak ve üretime katkıda bulunmak isteyen kadın girişimciler, diğer girişimcilere nazaran % 20’ye varan oranlarda daha yüksek destek imkanına nail olur. Üstelik diğer girişimcilerden farklı herhangi bir prosedüre maruz kalmadan.

Kadınlara Teşvik Kredisi

İş kurmak, işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak ve ülke ekonomisinin kalkınması için üretim yapmak isteyen 18 yaşından büyük kadınlar KOSGEB’e yapacağı başvuru sonrasında işini kurmadan önce 50 bin TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanından yararlanabilmektedir.

Kadın girişimciler diğer girişimcilere nazaran % 10 daha fazla destek alır, bu da ihtiyaç duyulan sermayenin 1 ve 2’nci bölge için % 60’ı, 3’üncü, 4’üncü, 5’inci ve 6’ncı bölge için % 70’i anlamına gelmektedir.

Örneğin 100 bin TL’lik sermaye ihtiyacı olması halinde diğer girişimcilere 50 bin TL destek verilirken kadın girişimcilere 60 bin TL destek verilir. Bu rakam 100 bin TL için 10 bin TL gibi düşük bir miktarı ifade etse de İŞGEM’e kayıt olunması sonrasında 1 milyon 500 bin TL’ye varan miktarlarla alınabilen desteklerde 150 bin TL, 200 bin TL gibi farklarla desteklerden yararlanılması anlamına gelecektir.

Bu destek KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteği olarak adlandırılmakta ve başvuru öncesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılım sağlanması gerekmektedir.

Yeni Girişimci Destek Programı

Yeni Girişimci Destek Programı kapsamında iş kurmak isteyen girişimcilere 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 100 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredi imkanı sağlanmaktadır. 50 bin TL’lik geri ödemesiz destek işletmenin kuruluş aşaması için gerekli harcamaların yapılabilmesi için, 100 bin TL’lik sıfır faizli kredi ise işletmenin üretim yapabilmesi için gereken masrafların karşılanması amacıyla kullanılacaktır.

Gazi, şehit yakını, engelli ve kadınlar 1’inci ve 2’nci bölge için % 60, 3’üncü, 4’üncü, 5’inci ve 6’ncı bölge için % 70 oranında destek alabilir.

Söz konusu destekten yararlanabilmek için 32 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimine katılım sağlanmalıdır. Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılım sağlandıktan sonra girişimci sertifikası alınacak ve sonrasında KOSGEB’e iş planı projesi hazırlanacaktır.

Hazırlanan iş planı projesinin değerlendirilmesi sonrasında İŞGEM’e kayıt olunur ve tüm KOSGEB desteklerinden yararlanılması mümkün olur.

kosgeb kredisi kadinlara daha fazla veriliyor
kosgeb kredisi kadinlara daha fazla veriliyor

Diğer Destekler

KOSGEB, kadınlara her destek programı kapsamında çeşitli avantajlar sağlamaktadır. Söz konusu avantajlar % 20’ye varan oranlarla ek destek, SGK prim ödemeleri, doğum izni, bakıcı parası, çocuk parası vb. olarak sıralanabilir.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da kadınlara çeşitli konularda destekler vermektedir.

Sitemizde daha önceden yayımlamış olduğumuz Kadın Esnafa 15 bin TL 100 Bin TL arasında Sıfır Faizli Kredi konulu yazımızı da buradan ortalama 3 dk içerisinde okuyabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku