fbpx

İŞKUR Toplantılarına Katılanlara Günlük 50 TL Para

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

İŞKUR öncülüğünde düzenlenen İşbaşı eğitim programları kapsamında katılımcılara günlük harçlık ödemesi yapılmakta. Bu harçlık ödemelerinden yararlanabilmek için yerine getirilmesi gereken bazı şartlar ve dikkat edilmesi gereken detaylar mevcut, ilgili program kapsamında destek ödemesinden yararlanacaklar için İŞKUR toplantılarına katılanlara günlük 50 TL para şartları, başvurunun nasıl yapılacağı ve türevi detaylara değinmek yararlı olacaktır.

İŞKUR’dan Günlük 50 TL ve İş Garantisi

İş edindirmek için çeşitli projeler yürüterek istihdam ve işsizlik sorununun üstesinden gelmeye çalışan İŞKUR’un halen devam ettirdiği bu program kapsamında İşbaşı Eğitim Programı (İEP) kayıtlısı herkese günlük 50 TL ödeme yapılmaktadır. Ayrıca eğitim süreci sonrasında iş garantisi de veren kurumun bu imkanından yararlanmak isteyen kişilerin İŞKUR müdürlükleri tarafından düzenlenen programlara katılabilmek için ilkokul, ortaokul, lise, önlisans ya da lisans mezunu olması gerekiyor. Kurslar haftanın 6 günü devam ediyor ve yalnızca gidilen günler için ödeme alınabiliyor, ayrıca işe devam zorunluluğu da bulunuyor ve yeterince işe gitmediği anlaşılan kursiyerlerin ücreti kesilmekte, programdan diskalifiye edilmekte.

Toplamda 1200 TL aylık ödeme alacak öğrencilerin bu imkandan yararlanabilmesi için başvuru yapmış olması gerekiyor.

Başvuru Nasıl Yapılır?

İşbaşı Eğitim Programı’na katılım sağlamak isteyen kursiyerlerin hali hazırda SSK, BAĞ-KUR ya da türevi bir sosyal güvenlik çatısı altında farklı bir işte istihdam edilmiyor olması gerekmektedir. İş Başı Eğitim Programı’na katılım sağlayabilmek için İŞKUR müdürlükleriyle temas kurulması ve halihazırda devam eden bir eğitim programına dahil olması gerekmektedir. Her müdürlük her zaman İEP düzenlemediği için bunun takibi önceden yapılmalı ve başvuru tarihleri arasında müdürlükle temas kurulmalıdır.

İŞKUR’un düzenlediği İEP katılımcılarının 2 yıl içerisinde en fazla 320 iş günü bu programdan yararlanabileceğini de bilmesi önemli. Ayrıca bu programa katılım sağlandığı andan itibaren devam edilen süreçte tüm katılımcılar İŞKUR tarafından sigorta altına alınmakta ve sigorta primleri de İŞKUR tarafından ödenmekte.

Kursiyerler İEP sonrasında katılım belgesi almakta ve sekreterlik, aşçılık, kuaförlük, satış danışmanlığı, yazılım destek uzmanlığı, ön muhasebe, hasta danışmanlığı, büro memurluğu ya da pazarlamacılık gibi onlarca farklı meslekten herhangi birisini icra edebilecek kabiliyette olmakta.

iskurdan gunluk 50 tl harclik
iskurdan gunluk 50 tl harclik

İş Garantisi Nedir?

İEP katılımcıları bu süreçte kendisine yapılan tüm ödemeleri ve kursa devam ettiği süre içerisinde yatırılan sigorta primlerini İŞKUR’dan almakta, tüm maliyeti İŞKUR üstlenmektedir. Programa dahil olan işverende bu süreçte çeşitli personellerle çalışma, nitelikli eleman yetiştirme ve istihdam sağlama imkanı elde etmektedir. Programın sonunda yani kurs süresi tamamlandığında İEP katılımcısı işveren en az 2 ay katılımcı personeli işe almak zorundadır. Yani eğitim programı tamamlanmış olsa bile işveren en az 2 ay süresince personelin sigorta primlerini yatırmak, maaşını ödemek durumunda. Bu sürecin sonunda ise personel ve işveren devam edip etmeme konusunda karar vermekte, buna göre iş sözleşmesi hazırlanmaktadır.

Sizlerle daha önceden paylaşmış olduğumuz Memurluk mu İşçilik mi Ticaret mi ? konulu yazımızı da buradan ortalama 3 dk da okuyarak fikirlerinizi yorum bölümünden beyan edebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku