fbpx

İş Kurmak Dükkan Açmak İçin KOSGEB Sıfır Faizli Kredi

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

KOSGEB, üretime katkıda bulunabilmek ve istihdam oluşturmak amacıyla yeni bir iş kuracak girişimcilere çeşitli konularda kredi ve hibe desteği tahsis etmektedir. İş kurmak ve dükkan açmak için verilen sıfır faizli KOSGEB kredileri için girişimcilerin belirli bir prosedürden geçmesi ve şartları yerine getirmesi gerekir.

KOSGEB Dükkan Açma Kredisi Nasıl Alınır?

KOSGEB’in Yeni Girişimci Destek Programı adıyla hazırladığı teşviki dükkan açmak ve iş kurmak isteyen kişilere hitap etmektedir. Söz konusu destekten yararlanabilmenin ön şartı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılmak ve başarıyla mezun olarak 32 saatlik eğitimin sonunda girişimci sertifikası almaktır.

Sertifika alan girişimciler 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150 bin TL’lik ilk desteğini tahsis edebilir. Eğer hali hazırda yeni kurulmuş bir işletme sahibiyseniz daha önceden uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmadığınız için destekten yararlanamamaktasınız. Girişimcilerin destekten yararlanabilmek için sertifika aldıktan sonra işletmesini kurmuş olması gerekir.

Prosedürleri belirli bir sıraya koymak gerekirse:

  1. KOSGEB’in duyurular sayfası takip edilir ve en yakın tarihte en yakın bölgede düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılım sağlanır.
  2. Eğitim’den başarıyla mezun olunur ve girişimci sertifikası alınır.
  3. Girişimci İŞGEM’e kayıt olmak için başvuru yapar ve işletmesini kurmak adına internet üzerinden ilk adımı atmış olur.
  4. İşletmenin tipine göre kuruluş işlemleri tamamlanır.
  5. İşletme KOSGEB’in veri tabanına kayıt olur ve kobi beyannamesi doldurulur.
  6. İş planı hazırlanır ve KOSGEB müdürlüğüne teslim edilir.
  7. KOSGEB yetkilisi iş planını inceler ve düzenleme talep edilmesi halinde girişimci ile iletişime geçilir, herhangi bir düzenleme gerekmezse bir sonraki aşamaya sevk edilir.
  8. İş planı hakkında görüşmek adına heyet, girişimciyi KOSGEB müdürlüğüne davet eder ve sunum yapılması ya da çeşitli konulardaki soru işaretlerinin giderilmesi beklenir.
  9. Heyet iş planı projesini onaylar ya da onaylamaz ve düzenlemelerden sonra yeniden başvuru yapılması gerektiğini söyler.
  10. E-Kobi sistemi üzerinden Yeni Girişimci Destek Programı için gereken başvuru formu çıktısı alınır, doldurulur ve en yakın KOSGEB müdürlüğüne teslim edilerek süreç tamamlanır.

KOSGEB’in desteklerinde en fazla 3 kez ret alınabilir. Kurulan şirket şahıs şirketi, limited şirket ya da anonim şirket olabilir. LTD ve AŞ kuracak girişimcilerin en az % 30 oranında pay sahibi olması gerekir.

KOSGEB, yeni girişimci destek programı kapsamında onay verdiği işletmelere iş planı projesine bakmaksızın 2 bin TL kuruluş desteği ödemesi yapar.

KOSGEB Sıfır Faizli İş Kurma Kredisi Şartları

KOSGEB’in sıfır faizli iş kurma kredisi imkanından yararlanmak isteyen girişimcilerin:

is kurmak ve dukkan acmak icin kosgeb sifir faizli kredi
is kurmak ve dukkan acmak icin kosgeb sifir faizli kredi
  • Girişimci sertifikası sahibi olması,
  • 18 yaşından büyük olması,
  • İş planı projesi için onay almış olması,
  • Kamu desteklerinden yasaklı olmaması,
  • C. vatandaşı olması gerekir.

KOSGEB’in tahsis edeceği sıfır faizli krediden ne oranda yararlanılacağı işletmenin kurulduğu bölgeye, işletme sahibi kişinin gazi, şehit yakını, kadın ya da engelli olmasına, sermaye miktarına ve yapılacak işe bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.

Sitemizde yer alan Sıfır Faizli KOSGEB Kredisi 2020 Başvuru Şartları  konulu yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku