fbpx

Faizsiz Zirai Kredi

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın köyden kenti yavaşlatmak, tersine göçü teşvik etmek amacıyla geliştirdiği projelerden birisi de faizsiz zirai kredileridir. Bu krediler sayesinde üreticiler ve girişimciler çektikleri kredinin sadece ana para borcunu öder, buna ek olarak çeşitli hibe ve teşviklerdende yararlanabilme imkanına sağlamaktadır.

Bu krediden yararlanabilmek, desteklere erişebilmek adına çiftçi kredisi, 100 bin TL faizsiz kredi şartları, çiftçi kredisi faiz oranları, çiftçi kredisi hesaplaması ve türevi konulara değinilmesi yararlı olacaktır.

Çiftçi Kredisi Ziraat Bankası

Ziraat Bankası aracılığıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’yla TKDK’nın iş birliğiyle tahsis edilen çiftçi kredisi kapsamında destek verilecek sektörler şunlardır:

  • Su ürünleri yetiştiriciliği,
  • Damızlık düve yetiştiriciliği,
  • Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği,
  • Etçi sığır ve kombine yetiştiriciliği,
  • Damlama sulama ve modern basınçlı sulama sistemi yatırımı,
  • Fidan, sertifikalı tohum üreticiliği,
  • Örtü altı tarım ve seram modernizasyonu,
  • Damızlık etçi ve kombine sığır yetiştiriciliği.

Söz konusu kredilerden istifade edecek üreticiler için üst limitler de belirlendi. Bu kapsamda damızlık etçi sığır ve kombine sığır yetiştiriciliği için 12.5 milyon TL’ye kadar kredi verilecek.

Bu krediye başvuru yapmak isteyen üreticilerin IPARD’ın çağrı ilanlarını takip etmesi ve başvuru tarihleri arasında TKDK’ya giderek başvuruda bulunması gerekmektedir. Buna ek olarak Ziraat Bankası aracılığıyla tahsis edilebilecek 100 bin TL’lik bir kredi imkanı daha vardır.

Ziraat Bankası 100 bin TL Faizsiz Kredi

2017 yılında duyurusu yapılan ve geçtiğimiz yıl hayata geçirilen 100 bin TL faizsiz kredi imkanı sayesinde üreticiler zirai amaçlar için yapması gereken her türlü harcamayı yapabilmektedir.

Bu kredi imkanından yararlanmak isteyen kişilerin 30 bin TL’ye kadar öz sermaye hibe hakkı da bulunur. Bu iki desteğe başvuru yapmak için Ziraat bankası’na talepte bulunulması gerekmektedir.

Krediyi Ziraat Bankası tahsis edeceği için bankacılık mevzuatına göre yapılan değerlendirmeden olumlu yanıt alınması da gerekmektedir. Bu değerlendirmeden olumlu yanıt alabilmek için yüksek kredi notuna sahip olmak, kara listede yer almamak, krediyi geri ödeyebileceğini ispat etmek adına teminat verebilmek gerekmektedir.

Çiftçi Kredisi Hesaplaması

Çiftçi kredisi hesaplamasını yapabilmek için kullanılacak kredi tutarını vadeye bölmek yeterlidir. İlgili kredi en fazla 60 ay vadeyle kullanılabilir. Bu açıdan 100 bin TL’lik kredi kullanmak isteyen çiftçiler:

  • 12 ay vade için her ay 8333 TL,
  • 24 ay vade için her ay 4166 TL,
  • 36 ay vade için her ay 2777 TL,
  • 48 ay vade için her ay 2083 TL,
  • 60 ay vade için her ay 1666 TL ödeme yapması gerekmektedir.

100 bin TL Faizsiz Kredi Şartları

100 bin TL’lik faizsiz kredi çekmek isteyen üreticilerin sağlaması gereken çeşitli şartlar bulunmaktadır.

Başvuru yapacak kişilerin talep edilmesi halinde teminat gösterebilmesi, Tarım Kredi Kooperatifine üye olması, kredi kullanmaktan yasaklı olmaması, yüksek kredi notuna sahip olması gerekmektedir.

Başvuru yapmak için Ziraat Bankası’na giderken nüfus cüzdanı, teminat gösterilecek mal varlığına ait belgeler, ÇKS belgesi ve varsa işletmeye ait son 3 yıllık bilançonun da ibraz edilmesi gerekmektedir.

Çiftçi Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Bankası ya da diğer devlet destekli kredilerden bir sebeple yararlanamayan kişilerin QNB Finansbank, ING Bank, Türkiye İş Bankası gibi özel mevduat bankalarından faizle kredi çekmesi de mümkündür.

Kredi çekmek için bu kurumları tercih edecek üreticilerin QNB Finansbank için % 2.15, ING Bank için % 2.29, Türkiye İş Bankası içinse % 2.45 faiz ödemesi yapması gerekmektedir.

Genç Çiftçi Hibe Kredi Desteği

Düzenlenen genç çiftçi destek programı kapsamında köye dönerek tarım ve hayvancılıkla ilgilenmek isteyen 42 yaş altındaki kişilere 30 bin TL hibe desteği verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu desteğe başvuru yapabilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı’na giderek talepte bulunulması yeterli olacaktır.

Çiftçi Kredisi Denizbank

Tarım Bankacılığı kapsamında hazırlanan 3 paketle tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere kredi desteği sağlayan Denizbank, taksitli çiftçi kredisi, rotatif tarım kredisi, sözleşme üretim kredisi, üretici kart gibi çeşitli modellerle geri ödeme yapma imkanına sahiptir.

Tarımsal Yatırım Kredisi

Tarımsal projeler için ilk adımı atmak isteyen üreticiler özelinde geliştirilen bu kredi paketi kapsamında tarım sektörüne ilişkin yapılacak her türlü yatırımın çok özel faiz oranlarıyla finanse edilmesi mümkündür. Traktör ve tarımsal ekipman kredisi, arazi alım kredisi, sera yapım ve modernizasyon kredisi, meyve tesis kredisi, hayvancılık kredisi, su ürünleri kredisi, damla sulama kredisi, pulluk mibzer kredisi, tadilat modernizasyon kredisi, organik ürün kredisi, iyi tarım uygulamaları kredisi gibi alt kredilerden oluşan bu paketle her türlü yatırımın finanse edilmesi mümkündür.

Tarımsal İşletme Kredileri

Tarımsal faaliyete devam eden işletmelere özel çözümlerin üretilmesi adına geliştirilen tarımsal işletme kredileri kapsamında üretici kart, spot kredi, rotatif kredi, taksitli tarımsal ihtiyaç kredisi, düğün dernek kredisi ve sözleşmeli üretim kredisi gibi çeşitli alt kredilerden istifade edilebilir.

Projeli Yatırım Kredileri

Projeli yatırım kredileri kapsamında protokol imzalanan kurumların tahsis edeceği kredilere erişmek mümkün olmaktadır. Bu kredi desteklerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

Faizsiz Zirai Kredi

  • Hayvansal üretim kredisi,
  • Bitkisel üretim kredisi,
  • Mevcut işletmelerin satın alınması,
  • Hibe kredileri,
  • Projeli IPARD kredisi,
  • Projeli kırsal kalkınma kredisi.

Bu kredilerden yararlanabilmek için TKDK, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifi gibi kurumlar tarafından düzenlene projelere dahil olunması gerekmektedir. IPARD proje desteklerinden yararlanmak isteyen üreticilerin çağrı ilanlarını takip etmesi, başvuru tarihleri arasında başvuru yapması gerekmektedir.

Ayrıca benzer konu olan Sıfır Faizli Çiftçi Kredileri içeriğimizi adresi içerisinden inceleyebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku