fbpx

Faizsiz Teşvik Kredileri

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Firmaların likidite problemlerini çözmek ve yeni mal ya da hizmet alımlarına yardımcı olabilmek adına dönemsel bazda düzenlenen kampanyalarla devlet bütçesinden girişimciye, çiftçiye ve esnafa finansal destek verilmektedir. Birçoğu faizsiz olan bu destekler ekonominin canlanması, dolaşımın hızlanması adına yapılmaktadır. Düzenlenen faizsiz kredi teşvikleri kapsamında sadece ana para borcunun geri ödenmesi gerekir, faiz ya hiç alınmaz ya da hazine tarafından ödenir.

Bu kapsamda faizsiz teşvik kredileri, devletin verdiği faizsiz krediler, esnafa faizsiz kredi imkanı, devlet destekli hibe kredi ve teşvik nasıl temin edilir, devlet destekli krediler, yeni yasa sonrası ortaya çıkan devlet kredisi başvurusu, KOSGEB faizsiz kredi imkanı, teşvik kredisi gibi konulara değinilmesi yararlı olacaktır.

Devletin Verdiği Faizsiz Krediler

Devlet destekli olarak tahsis edilebilecek onlarca farklı faizsiz kredi imkanı vardır. Bu kredilerden hangisine başvurulacağı tamamen kişinin uğraştığı işe göre ve ilgili desteğin şartlarına göre belirlenebilmektedir. Hali hazırda devlet destekli faizsiz kredileri esnaflar özelinde, girişimciler özelinde, ihracatçılar özelinde, tarım ve hayvancılık özelinde olmak üzere 4 ana gruba ayırmak mümkündür.

Esnafa Faizsiz Kredi 2019

Esnaf özelinde düzenlenen kredi kampanyalarının çoğu KOSGEB ya da Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığıyla düzenlenmektedir. Bu faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen esnafların KOSGEB ya da ilgili kurumlarla iletişime geçtikten sonra faizsiz kredi başvurusu iletmesi mümkündür.

Hali hazırda KOSGEB’ten farklı olarak ticaret odaları aracılığıyla üyelerine verilen kredi desteklerinden birisi de nefes kredisidir. Hükümetin 2017 yılında duyurduğu nefes kredisi kapsamında esnafa 50 bin TL ile 200 bin TL arasında değişen miktarlarda % 0,97 ile % 1.85 arasında değişen faiz oranlarıyla kredi tahsis edilmektedir.

Toplamda en fazla 18 ay vadeyle kullanılabilen bu kredinin ilk 6 ayında herhangi bir ödemenin yapılması gerekmez, geriye kalan 12 ay süresince ise eşit taksitler halinde geri ödeme yapılması gerekir.

İlgili kredi desteğinden yararlanmak isteyen esnafların ticaret odasına gidip, kredi içindir ibaresi yer alan bir faaliyet belgesini alması, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası ve Denizbank arasından herhangi birisine başvuru yapması gerekmektedir. TOBB ile anlaşmaya varan bankalar devlet desteğiyle yüklü miktarda kredi hacmini ihtiyaç sahibi esnafa aktaracaktır.

KOSGEB kredilerinden yararlanmak, faiz desteği almak isteyen esnaf ve sanatkarlar ise KOSGEB müdürlüğüne giderek faizsiz kredi destekleri hakkında bilgi talebinde bulunabilir ya da KOSGEB’in internet sitesi üzerinden üyelik işlemlerini başlatabilir. Üyelik işlemlerini başlattıktan sonra KOBİ beyannamesi doldurulmalı ve KOSGEB müdürlüğüne teslim edilmelidir.

KOSGEB, ticaret odası aracılığıyla kullanılabilen kredilerden farklı olarak çoğu zaman faizsiz kredi ya da hibe teslim etmektedir.

Tarım ve Hayvancılık

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin istifade edebileceği çeşitli faizsiz kredi imkanları vardır. Bu kredi desteklerinin çok büyük bir kısmı Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ÇKS kaydı olan çiftçilere Ziraat Bankası aracılığıyla verilmektedir.

Tarım ve hayvancılığı desteklemek için verilen faizsiz kredi desteklerine ek olarak çeşitli projeler kapsamında canlı hayvan ya da yem, gübre, mazot vb. destekler de vardır. Bu desteklerden yararlanabilmek ve ilgili teşvikler hakkında bilgi almak için yapılması gereken tek şey Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çağrı merkezini 0312 287 33 60 numarasından aramak. Buna ek olarak en yakın müdürlüğe giderek bilgi talebinde de bulunulabilir.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na ek olarak Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen IPARD proje destekleriyle de faizsiz kredi desteğinden yararlanılabilir. Bu kredi desteklerinden istifade etmek için yapılması gereken tek şey TKDK ile iletişime geçmek ve destek bölgesi içerisinde yer alındığından emin olmak.

Milli Tarım Projesi de tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticiler için istifade edilebilecek desteklerden birisidir. Bu destek hibe olarak verilmektedir, yapılacak yatırımların % 50’si değerinde hibe verilmesini mümkün kılar.

Girişimci Kredileri

Girişimciler özelinde hazırlanan faizsiz kredi imkanının çok büyük bir kısmı KOSGEB tarafından tahsis edilmektedir. KOSGEB’in onlarca farklı sektörde devam ettirdiği teşvikler kapsamında faiz desteği alınabilir.

KOSGEB kredi faiz desteği sayesinde herhangi bir bankadan çekilen kredinin faizinin KOSGEB tarafından ödenmesi mümkün olur, girişimci sadece ana para borcunu geri ödemekle yükümlüdür. KOSGEB’in en sık başvuru yapılan destek programlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • KOBİ-GEL Proje Desteği,
  • İşbirliği Güç Birliği Projesi,
  • Teknopazar Desteği,
  • Ar-Ge ve İnovasyon Desteği,
  • Kredi Faiz Desteği,
  • Genel Destek Programı,
  • Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı,
  • Tematik Proje Destek Programı.

KOSGEB Faizsiz Kredi 2019

KOSGEB aracılığıyla faizsiz kredi çekilmesi mümkündür. Girişimciler KOSGEB tarafından düzenlenen kredi faiz desteği programı kapsamında herhangi bir bankadan kredi çekip, bu kredinin faiz borcunu KOSGEB’in ödemesini sağlayabilmektedir.

KOSGEB, faiz desteği programı kapsamında sadece faiz yükünü üstlenmekte kredi başvurusu ve tahsisi gibi konulara müdahil olmamaktadır. Bu açıdan başvuru sahiplerinin bankacılık mevzuatına uygun şekilde kredi çekmesi gerektiğini bilmesi, standart kredi gerekliliklerini yerine getirmesinin şart olduğunu hatırlaması gerekir.

KOSGEB kredi faiz desteğinden yararlanmak isteyen girişimciler daha önceden KOSGEB veri tabanına kayıt olmadıysa öncelikle KOSGEB veritabanına kayıt olmalıdır. KOSGEB veri tabanına kayıt olduktan sonra yapılması gereken tek şey KOBİ beyannamesiyle birlikte KOSGEB müdürlüğüne gitmek ve faiz desteğinden yararlanılmak istendiğini bildirmektir.

Devlet Destekli Hibe Kredi ve Teşvik Nasıl Temin Edilir

Devlet destekli hibe ve kredilere talepte bulunabilmek için öncelikle ilgili teşvik ya da hibenin şartlarının iyi anlaşılması gerekmektedir. Şartlar hakkında tam bilgiye sahip olunduktan sonra ilgili krediyi veren kurumla temasa geçilmesi gerekmektedir.

Yararlanılabilecek tek bir teşvik ya da hibe olmadığı için burada standart bir prosedürden bahsetmek mümkün değildir. Başvuru yapacak kişiler kendileri için en uygun kurumun hangisi olduğunu anlamak için şu basit gruplandırmadan yararlanabilir:

  • Esnaf, girişimci, tacir ve ihracatçılar KOSGEB’le,
  • Meslek kolu üyeleri ve ticaret odasına kayıtlı olan kişiler ticaret odaları ya da meslek birlikleriyle,
  • Tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişiler Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ya da TKDK gibi destek kurumlarıyla,
  • İhracatçılar KOSGEB, EXIMBANK ya da Ekonomi Bakanlığı’yla temas kurabilir.

Yeni Yasa Devlet Kredisi Başvurusu

Yeni yasa tasarısı kapsamında esnaf ve sanatkarların ya da ticaret odası üyelerinin bağlı oldukları ticaret odası aracılığıyla 200 bin TL’ye kadar kredi çekebilmesi mümkün hale getirilmiştir. Likidite problemini çözmek ve ekonominin canlanmasını sağlamak amacıyla geliştirilen bu destek programına başvuru yapmak için yapılması gereken tek şey bağlı olunan ticaret odasına gidip “KOBİ Destek Kredisi içindir” ibaresi yer alan bir faaliyet belgesi almak ve Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası ya da Denizbank’tan herhangi birisine gitmektir. İlgili bankalar TOBB ile protokol imzalamıştır, aralarında herhangi bir fırsat farkı bulunmamaktadır. Tüm krediler bağlı olunan ticaret odasına bağlı olarak % 0,98 ile % 1.85 arasında değişen faiz oranlarıyla 18 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz dönem şeklindedir.

faizsiz tesvik kredileri sartlari
Faizsiz teşvik

Teşvik Kredisi

Çeşitli sektörler diğerlerine nazaran daha az rağbet gördüğü ve bu sektörlerde de dışa bağlılığın azaltılması gerekliliği nedeniyle devlet tarafından teşvik mekanizmaları geliştirilir. Bu teşvik mekanizması sayesinde ilk bakışta cazip görülmeyen sektörler devlet desteğiyle cazip hale getirilir.

Bu cazibe ya vergi avantajı ve transfer harcamaları gibi yöntemlerle ya da sıfır faizli kredi ya da hibe gibi finansman yöntemleriyle sağlanır. Hali hazırda devletin teşvik verdiği sektörler Tarım Sektörü, Hayvancılık Sektörü, Turizm Sektörü, İmalat Sektörü, Sağlık Sektörü, Eğitim Sektörü olarak sıralanabilir. Buna ek olarak hangi sektörde olunduğu fark etmeksizin yurtdışına açılmak isteyen işletmeler için her zaman teşvik vardır.

Bu desteklere KOSGEB, TKDK, Kalkınma Ajansları, Kooperatifler ve meslek birlikleriyle protokol imzalayan bankalar aracılığıyla erişmek mümkündür.

KOSGEB Faizsiz Kredi Başvurusu bilgilerine de yazımız https://sifirfaizli.com/kosgeb-faizsiz-kredi-basvurusu-nasil-yapilir-ornekli-anlatim/ içerisinden bakabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku