fbpx

Faizsiz Kredi Başvurusu KOSGEB 2020

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) gelişen teknolojiye çok daha kısa süre içerisinde uyum sağlaması ve inovatif fikirleri kısa süre içerisinde hayata geçirebilmesi itibariyle ekonomi için büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda küçük ve orta ölçekli işletmelere sürekli olarak destek veren KOSGEB, yapılacak yatırımların finanse edilmesine katkıda bulunmak için faizsiz kredi desteği vermektedir.

Bu açıdan KOSGEB destekleri, KOSGEB girişimcilik kursu, KOSGEB kredi şartları, KOSGEB e-Devlet hizmetleri ve türevi konularda bilinmesi gerekenlere değinmek yararlı olacaktır.

KOSGEB Destekleri 2020

KOSGEB aracılığıyla kredi kullanmak isteyen kişilerin katılım sağlayabileceği destek programları Girişimcilik Destekleri, AR-GE, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Desteği, İşletme Geliştirme, Büyüme ve Uluslararasılaşma Desteği, KOBİ Finansman Desteği, Laboratuvar Hizmetleri olmak üzere toplamda 5 tanedir.

Girişimcilik Destekleri

Girişimciliğin teşvik edilmesi yeni istihdam sahalarının oluşması için çok önemlidir ve bu kapsamda KOSGEB aracılığıyla sürekli olarak desteklenir. KOSGEB, hali hazırda girişimcilere Girişimcilik Destek Programı ve Girişimciliği Geliştirme Destek Programı olmak üzere iki farklı destek programı hazırlamıştır.

Girişimcilik Destek Programı kapsamında 150 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabilen girişimciler yeni istihdam sahalarının oluşmasına katkıda bulunabilmektedir.

Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında zaten işini kuran, ancak işine ilişkin çeşitli konularda inovatif geliştirmeler yapıp ürün farklılaştırmasına imza atmak isteyen kişilere 60 bin TL ile 360 bin TL arasında değişen miktarlarda finansman desteği sunulur.

AR-GE, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri

Teknolojik ürün geliştiren ya da iş sürecinde yaptığı yeniliklerle işini diğerlerinden farklı kılmayı başaran işletmecilerin istifade edebileceği bu program kapsamında destek AR-GE ve İnovasyon Destek Programı, Endüstriyel Uygulama Destek Programı, KOBİ TEKNOYATIRIM, Stratejik Ürün Destek Programı olmak üzere 4 farklı programa başvuru iletilebilir.

Fikrini teknolojiye dönüştürmek, inovatif çözümler üretmek, endüstriyel üretime katkıda bulunmak ve geleceğe yatırım yapmak isteyenler bu proje destekleri kapsamında 1 milyon TL’ye varan miktarlarda destek alabilmektedir.

İşletme Geliştirme, Büyüme ve Uluslararasılaşma Destekleri

İşletmesinin rekabet gücünü artırmak, yeni sahalarda satış yapmaya başlamak isteyen girişimciler işletme geliştirme destek programı, iş birliği destek programı, Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, TEKNOPAZAR olmak üzere 6 farklı destek programına başvuru yapabilir. Yapılan başvuru kapsamında 150 bin TL ile 10 milyon TL arasında değişen miktarlarda finansman desteği alınabilmektedir.

KOBİ Finansman Destekleri

KOBİ finansman desteği kapsamında kredi kullanan KOBİ’lere Kredi Faiz Destek Programı ve Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ Destek Programı olmak üzere iki farklı programa başvuru yapma imkanı sunulmaktadır. Kredi faiz destek programı kapsamında 300 bin TL’ye kadar kredi faiz desteği, gelişen işletmeler pazarı KOBİ destek programı kapsamında ise 500 bin TL’ye kadar destek sağlanmaktadır. Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ Destek Programı’ndan yararlanmak isteyen KOBİ’lerin bu programa katılım sağlamak için Borsa İstanbul’da yer almayı kabul etmesi gerekmektedir.

Laboratuvar Hizmetleri

Laboratuvar hizmetleri kapsamında ar-ge çalışmaları başta olmak üzere çeşitli nedenlerle laboratuvar kullanması, test yapması gereken girişimcilerin maliyetlerinin % 50 oranında desteklenmesi mümkündür.

Diğer Destekler

KOSGEB sadece finansman için değil sektörel işbirlikleri kurmak ya da dış ticaret eğitimi veya danışmanlığı almak gibi konularda da başvuru yapılabilecek bir kurumdur. Bu kapsamda KOSGEB’in diğer hizmeti ve danışmanlık faaliyetlerinden yararlanmak da mümkündür.

KOSGEB Girişimcilik Kursu

KOSGEB desteklerinden yararlanarak iş kurmak isteyen kişilerin 72 saatlik Girişimcilik Kursu’na katılım sağlaması ve 72 saatin sonunda girişimci sertifikasını alarak başarıyla mezun olması gerekmektedir. Bu sertifikayı almak için yapılması gereken tek şey KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Liste’sini takip etmek ve en yakın zamanda bulunduğu ilde ya da gidebileceği bir bölgede yer alan eğitime başvuru iletmektir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başvurusu yapmak için yapılması gereken tek şey E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra KOSGEB hizmetleri sekmesinin altında yer alan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Başvurusu yapmaktır.

KOSGEB Kredi Şartları

KOSGEB kredilerinden istifade etmek isteyen kişilerin çeşitli şartları yerine getirmesi gerekmektedir, bu şartların yerine getirilmemesi halinde kredi başvurusu olumlu yanıtlanmayabilir ya da doğrudan başvuru hakkı yitirilebilir. KOSGEB kredilerinden yararlanabilmek için yerine getirilmesi gereken şartları şu şekilde listelemek mümkündür:

  • Mevzuatta aksi belirtilmedikçe daha önce aynı destek programından yararlanmamış olmak,
  • Başvuru yaparken işletmenin aktif durumda olması ve vergi levhasının bulunması,
  • KOBİ beyannamesinin güncel olması,
  • Bankalarla ilişkilerin iyi olması, kredi notunun borçlanmadan doğacak sorumlulukların yerine getirilebileceğini tasvir edecek kadar yüksek olması,
  • Gerekli belgelerle başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmış olmak,
  • İş planı proje dosyası oluşturmak ve yapılan değerlendirmeden olumlu yanıt almış olmak.

faizsiz kredi basvurusu

KOSGEB e-Devlet

KOSGEB aracılığıyla yapılan kredi başvuruları, uygulamalı girişimcilik eğitimi ve türevi konularda e-Devlet hizmetlerinden yararlanmak mümkündür. e-Devlet üzerinden KOSGEB’le ilgili yapılabilecek işlemlerden bazıları ziyaret destek başvurusu, ödeme başvurusu, fikri mülkiyet hakkı destek başvurusu, uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu, inovasyon desteği başvurusu, danışmanlık başvurusu vb. olarak sıralanabilir. Kısacası KOSGEB şubelerinden yapılabilecek tüm başvuruların e-Devlet hizmetleri üzerinden de yapılması mümkündür.

Faizsiz Girişimci Kredisi Nasıl Alınır konulu yazımızı da buradanokuyarak alternatif finansman desteklerini de öğrenebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku