fbpx

Faizsiz Girişimci Kredisi Nasıl Alınır

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Yeni istihdam sahaları oluşturmak ve uluslararası piyasalarda ülkeye rekabet avantajı sağlayacak üretim faktörlerine destek olmak amacıyla geliştirilen girişimci desteği KOSGEB aracılığıyla tahsis edilmektedir. Bu destekten yararlanarak iş kurmak ya da mevcut işini geliştirmek isteyen girişimcilerinse uyması gereken bazı prosedürler, yerine getirmesi gereken çeşitli şartlar bulunmaktadır. Bu kapsamda faizsiz girişimci kredisi nasıl alınır konusuna değinmek yararlı olacaktır.

Aşağıda adım adım ilk defa girişimci kredisi kullanacak bir kişinin yapması gerekenlere değinilecek, KOSGEB faizsiz kredi şartları, kobi kredisi nasıl alınır, diğer destekler nelerdir ve türevi konularda bilinmesi gereken her şey anlatılacaktır.

KOSGEB Faizsiz Kredi Nasıl Alınır

Sıfır faizli devlet kobi kredisi almak isteyen girişimcilerin hali hazırda 15 adımdan oluşan şu prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir.

1 – UGE ve Kayıt İşlemleri

Faizsiz kredi kullanmak isteyen girişimcilerin bu ihtiyacını karşılamak için öncelikle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılması ve UGE sonrasında aldığı girişimci sertifikasıyla birlikte KOSGEB’e kayıt olması gerekmektedir. Tamamen ücretsiz olarak verilen bu eğitim toplamda 72 saat sürmektedir ve düzenli aralıklarla her ilde düzenlenmektedir.

En yakın zamanda düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılım sağlamak için KOSGEB’in internet sitesine giriş yaptıktan sonra duyurular sekmesi altından düzenlenen eğitimlerin takibinin yapılması ve en yakın zamanda, yakın bir yerde düzenlenen eğitime katılım sağlanması gerekmektedir.

İlgili eğitime katılım sağlamak isteyen tüketicilerin bu eğitime başvurularını e-Devlet hizmetleri arasında yer alan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu hizmeti üzerinden yapması mümkündür.

2 – İşletme Kuruluşu

Eğitim sonrasında girişimcilerin işletmelerini kurması gerekmektedir. Bu adımla ilgili bilinmesi gereken en önemli şey şirket kuruluşu sırasında yapılan tüm masrafların faturalandırılması ve saklanması gerektiğidir. Bu sayede işletme kuruluşu giderleri desteğinden yararlanılabilecek ve KOSGEB’den işletme kuruluş maliyetlerinin de büyük bir kısmını iade almak mümkün olacaktır.

KOSGEB’in işletme kuruluşu sırasında yapılan masraflar için girişimciye ödeyeceği ücret kredi değil hibedir, yani geri ödenmesi gerekmez.

3 – Ortaklığın Belgelenmesi

İşletme kuruluşunun sadece bir kişi adına yapılması halinde ortaklığın belgelenmesi gerekmez, ancak birden fazla kişi tarafından kurulan işletmelerde ortaklığın mutlaka belgelenmesi gerekecektir. KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyen girişimciler A.Ş. ya da LTD türündeki şirketlerin en az % 30’u oranında hisse sahibi olmak durumundadır.

4 – KOBİ Beyannamesinin Doldurulması

Kuruluş işlemlerinin tamamlanması ve ortaklığın belgelenmesinin ardından yapılması gereken şey KOSGEB veri tabanına kayıt olarak beyanname doldurmaktır. Bunun için şirket kuruluş belgelerinin KOSGEB’e ibrazından sonra KOSGEB’in internet sitesine giriş yapılır ve E-Kobi alanından KOSGEB Veri Tabanına kayıt bağlantısına tıklanır.

Açılan sayfa aracılığıyla veri tabanına kayıt işlemi tamamlanır ve kullanıcı adı ile şifre belirlenerek kayıt işlemi tamamlanır.

Kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıldıktan sonra şirkete ilişkin çeşitli bilgilerle birlikte KOBİ Beyannamesi’nin doldurulması gerekecektir. Beyannameyi doldurduktan sonra bunun çıktısının alınması gerekmektedir. Çıktısı alınan KOBİ Beyannamesi’yle birlikte en yakın KOSGEB Müdürlüğü’ne gidilir ve beyannamenin ibrazı gerçekleştirilir.

5 – Değerlendirme

KOBİ Beyannamesi’nin doldurulması sonrasında müdürlüğe ibraz gerçekleşir ve heyet beyan edilen bilgileri değerlendirdikten sonra herhangi bir hata olup olmadığına ilişkin onay verir ya da düzeletme talep eder. Eğer beyan edilen bilgilerde herhangi  bir hata olmadığı beyan edilirse bu durumda e-KOBİ alanından yapılan başvuru da onaylanır ve işletme bölümü aktif hale gelir.

İşletme bölümünün aktif hale gelmesi sayesinde bir iş planı hazırlayarak KOSGEB desteklerine başvuru yapma imkanına kavuşursunuz.

İlgili alandan iş planı projesi hazırladıktan sonra bu planın da çıktısını almalısınız. Aldığınız çıktıyı en yakın KOSGEB müdürlüğüne giderek ibraz etmelisiniz. İş planı projesini hazırladığınız çıktının üzerinde yer alan her sayfaya mutlaka şirketinizin kaşesini basmanız gerekmektedir.

6 – İş Planı Onayı

İş planı projesini KOSGEB müdürlüğüne ibraz ettikten sonra heyet iş planı projesi üzerinde inceleme yapmaktadır. Yapılan inceleme sonrasında iş planı projesinde herhangi bir hata bulunmaması halinde onay verilir ve sunum aşamasına geçilir.

7 – Sunum Yapılması

İş planı projesi onay aldıktan sonra heyet ilgili proje hakkındaki sorularını sormak ve daha fazla bilgi almak için girişimciyi KOSGEB müdürlüğüne çağırmaktadır. KOSGEB müdürlüğüne çağrılan girişimci burada heyet tarafından kendisine sorulan soruları yanıtlamak ve fikri hakkında sunum yapmak durumundadır.

8 – Maliyetlerin Listelenmesi

İş planı projesinde yapacağı maliyetleri açıkça ifade eden girişimcinin hangi maliyetlerinin KOSGEB tarafından karşılanacağı bu aşamada belli olmaktadır. KOSGEB heyeti ibraz edilen iş planı projesi sonrasında hangi maliyetlerin kapsam dışında hangilerinin kapsamda tutulacağını bir liste halinde girişimciye verecek ve bu sayede girişimci de daha sonradan bir sürprizle karşılaşmadan bütçesini net olarak belirleyebilecektir.

9 – Taahhütname

Girişimci hangi maliyetlerinin karşılanabileceğini öğrendikten sonra bu maliyetlerin karşılanması ve mevzuat dışına çıkmayacağının belgelenmesi adına bir taahhütname imzalamak durumundadır. Yeni Girişimci Desteği Taahhütnamesi isimli bu taahhütnameyi imzalamak için KOSGEB’in web sitesine giriş yapılır ve e-Kobi alanı içerisinde yer alan Yeni Girişimci Desteği Taahhütnamesi doldurulur. Doldurulan taahhütnamenin çıktısı alınır ve en yakın KOSGEB müdürlüğüne ibraz gerçekleşir.

10 – İlk Hibenin Alınması

Taahhütnameyi KOSGEB müdürlüğüne ibraz ettikten sonra fatura ibraz etmeksizin 2 bin TL’lik kuruluş hibesi alınır. Daha sonra ilk 2 yıl içerisinde satın alınacak olan makine, teçhizat vb. için 18 bin TL’lik bir ödeme daha yapılır fakat bunun fatura ibrazı sonrasında alınması mümkündür.

11 – Denetleme

KOSGEB heyeti yaptığınız ibrazlardan ve bildirilerinizden sonra denetleme için iş yerinize gelecektir. Yapılan denetleme sonrasında bir rapor hazırlanacak ve KOSGEB’e ibraz edilecektir.

12 – Faizsiz Girişimci Kredisine Başvurmak

Yukarıdaki adımların tamamlanmasından sonra KOSGEB’in diğer finansal destekleri için de talepte bulunulabilir. Bunun için yapılması gereken tek şey KOSGEB’in e-KOBİ alanından ya da e-Devlet üzerinden başvuru iletmektir. Yapılan başvuru sonrasında tekrar tekrar KOSGEB’e gitmek gerekmez, zaten daha önceden gerekli tüm belgeler KOSGEB’e ibraz edildiği için değerlendirme sonrasında kısa süre içerisinde finansal desteklerden yararlanılabilir.

Zaten Kurulu Olan İşletmeler Nasıl Faizsiz Kredi Alır

Yukarıda sıfır faizli işletme kredisi çekmek, iş kurmak isteyen girişimcilerin ne yapması gerektiği anlatılmıştır. Buna karşın sıfır faizli kredi imkanından yararlanabilmek için hali hazırda işletmesini kurmuş olan girişimciler de yararlanabilir.

faizsiz girisimci kredisi almak
faizsiz girisimci kredisi almak

İşletme sahipleri bu desteklerden yararlanabilmek için öncelikle KOSGEB’in internet sitesine giriş yapmalı ve kayıt olmalıdır. KOSGEB veri tabanına kayıt olduktan sonra önce KOBİ beyannamesi doldurulmalı daha sonra bu beyanname KOSGEB müdürlüğüne her sayfası kaşeli şekilde ibraz edildikten sonra iş planı projesi hazırlanmalıdır. İş planı projesi de hazırlandıktan sonra KOSGEB’in girişimciliği destek programı kapsamında sıfır faizli kredi imkanından yararlanılabilir.

Yeni Yasa Devlet Kredisi Başvurusu

Yürürlüğe giren yeni yasa kapsamında KOBİ’lere destek olunması adına sıfır faizli kredi imkanı sunulmaktadır. Yeni yasa tasarısı sayesinde KOBİ’ler 10 bin TL ile 150 bin TL arasındaki ihtiyaçlarını sıfır faiz imkanıyla karşılayabilir. Bu kredi imkanından yararlanmak isteyen girişimcilerin KOSGEB’e işletmesini kaydetmesi ve KOBİ beyannamesi doldurup talepte bulunması gerekmektedir.

Sitemizde daha önceden yayımladığımız Faizsiz Girişimci Kredisi Başvurusu konulu yazımızı da buradan ortalama 4 dk içerisinde okuyabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku