fbpx

Faizsiz Düve Kredisi Başvurusu ve Genel Şartlar (Tek Başlık)

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Tarım ve hayvancılığa verilen önem, ilgili üretim mamullerinin stratejik ürün konumuna yükselmesi sonrasında giderek artmaktadır. Bu kapsamda et ve süt üreticiliği gibi amaçlarla düve alımı yapmak isteyen üreticilerin de çeşitli devlet desteklerinden yararlanarak bazı maliyetleri hibelendirmesi ya da faizsiz kredi imkanıyla vadelendirmesi mümkün olabilir. dolayısıyla faizsiz düve kredisi başvurusu ve genel şartlar hakkında bazı konulara değinilmesi yararlı olabilir.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Düve Kredisi

Düve kredisi çekmek isteyen üreticilerin yararlanacağı kurum Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’dir. Aslında kredi bu kurumdan çekilecek olsa da ödemeler konusunda yetkilendirilen kurumun Ziraat Bankası olması sebebiyle üreticilerin her iki kurumun şartlarını da aynı anda sağlaması gerekmektedir.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin kredi tahsisi için belirlediği şartlar hayvancılıkla uğraşıldığının belgelenebilmesi ve üreticiliğin yapılacağı arazinin var olmasıdır. Ziraat Bankası’nın kredi tahsisi için belirlediği şartlar ise mevcut borcun olmaması, tahsis edilen kredi kadar ipotek verilebilmesi, kredi taksit ödemelerinin yapılabilmesidir. Bu açıdan kredi kullanacak üreticilerin her iki kurumun şartlarını da sağlaması beklenmektedir.

Kredi kullanmak isteyen üreticilerin Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Destekleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda başlattığı proje desteklerine bu yıl da devam etme kararı almıştır. Bu kapsamda 2018 yılında da küçük ve büyükbaş hayvancılığa verilen desteklerin aynen devam edeceğini bilmek yararlı olacaktır.

Çiftçilere hayvan başına ödeme, Milli Tarım Projesi kapsamında hibe ve faizsiz krediler, KOSGEB aracılığıyla işletme kredisi desteği, IPARD 2 ve TKDK destekleri gibi imkanlar düve yetiştiriciliği yapmak isteyenlerin bilmesi gereken programlardır.

IPARD 2 Düve Desteği

IPARD 2 projesi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından başlatılan bir uygulamadır ve proje kapsamında yüklü miktarda sermaye ihtiyacının kısa süre içerisinde karşılanması amaçlanmaktadır.

Üreticiler IPARD 2 projesi kapsamında düve kredisi desteğinden yararlanmak istiyorsa TKDK’nın desteklediği Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Muğla, Manisa, Muş, Niğde, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon ve Yozgat illerinden birisinde ikamet ediyor olmalıdır.

Bu destek programı kapsamında inşaat sürecinde karşılaşılan yeni yatırım ve kapasite artırımı gibi ihtiyaçlar için % 50 oranında, damızlık dişi buzağı alımında % 50 oranında, yem karma makinesi ve gübre sıyırıcı gibi demirbaşların alımında % 50 oranında hibe imkanı bulunmaktadır.

IPARD 2 projesi kapsamında düve yetiştiriciliği yapmak ya da mevcut üretiminin kapasitesini arttırmak isteyen üreticilerin baz alması gereken minimum sınır 500 baş hayvandır. IPARD 2 projesinden yararlanılıyorsa hayvan sayısı en az 500’e yükseltilmek durumundadır.

Projeye başvurmak ve desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin çağrı ilanlarını takip etmesi ve ilanda belirtilen tarihler arasında TKDK’ya başvurması gerekmektedir. Üreticiler destek projesine başvurduklarında bir proje dosyası hazırlamalıdır. Bu proje dosyasıyla her üretici en fazla bir defa hibe imkanından yararlanabilir.

faizsiz duve kredisi
sıfır faizli duve kredisi

IPARD 2 projesi için belirlenen şartlar şunlardır:

  • En az 3 yıldır aktif sığır yetiştiriciliği yapıldığına dair TÜRKVET sistemine ilişkin kayıt belgesinin ibraz edilebilmesi,
  • Kamudan bağımsız faaliyet gösteriliyor olması,
  • Aynı alan için yalnızca bir kişinin başvuru yapması,
  • 5488 sayılı Tarım Kanunu’nun 23’üncü maddesi hükümlerininin uygulanmıyor olması,
  • Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giyilmemiş olması gerekmektedir.

Bu yazımızın yanı sıra Sıfır Faizli Hayvancılık Kredisi Şartları Neler(Liste Halinde) konulu yazımızı da buradan https://sifirfaizli.com/sifir-faizli-hayvancilik-kredisi-sartlari-neler-liste-halinde/ ortalama 2 dk içerisinde okuyabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku