fbpx

Faizsiz Dükkan Kredisi Çekmek İstiyorum Diyenler Buraya

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

KOBİ’ler ülke ekonomimizde çok ciddi bir paya sahiptir. Bu kapsamda her açıdan desteklenmesi gereken girişimciliğin devlet tarafında sahip olduğu bazı ayrıcalıklar bulunur. Bu ayrıcalıklar genel itibariyle finansal zorlukların üstesinden gelinmesi ve kuruluş masrafı gibi maliyetlerin karşılanmasıyla ilgilidir. Dolayısıyla faizsiz dükkan kredisi çekmek istiyorum diyenler için püf noktalara ve dikkat edilmesi gereken ayrıntılara değinmekte yarar var.

Nerelerden Faizsiz Kredi Çekilebilir

Faizsiz kredi çekmek isteyen girişimcilerin ilk tercihi çoğu zaman KOSGEB olmaktadır. Gerek bütçesinin diğer kurumlara nazaran daha fazla olması, gerek yıllardır faaliyette olmanın getirdiği tecrübeyle işin büyük bir kısmını dijital ortama dönüştürmüş olması girişimciler için büyük kolaylıklar sağlamaktadır, ancak faizsiz kredi çekilebilecek kurumlar bunlarla sınırlı değildir.

Örneğin vergi muafiyet belgesine sahip, kaybolmaya yüz tutmuş bir mesleği icra eden ya da edecek olan girişimcilerin Halkbank özelinde faizsiz kredi kullanması mümkündür.

Ayrıca Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla da çok düşük faiz oranlarıyla kredi çekilmesi mümkündür. Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığıyla çekilecek krediler için aranan en temel şart ise kooperatif üyesi olunmasıdır, aşağıda tüm bu kredi türlerine detaylıca değinilecektir.

KOSGEB

KOSGEB hali hazırda Girişimcilik Destek Programı, Genel Destek Programı, İş birliği Güç Birliği Destek Programı, KOBİ Gelişim Destek Programı, AR-GE, İnovasyon Destek Programı, Endüstriyel Uygulama Destek Programı, KOBİ Teknoyatırım, Tematik Proje Destek Programı, Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ Destek Programı, Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı, Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı, Stratejik Ürün Destek Programı, Kredi Faiz Desteği ve Laboratuvar Hizmetleri olmak üzere 15 farklı konuda girişimcilere faizsiz kredi ya da hibe destekleri vermektedir.

Bu destek programlarından hangisine katılım sağlanacağı işletmenin faaliyet konusuna, yapmak istediklerine bağlı olarak değişecektir.

Yeni Girişimci Destek Programı – Dükkan Açma Kredisi

Yeni Girişimci Destek Programı ilk defa iş yeri kurmak isteyen girişimcilere yönelik hazırlanan bir destek programıdır. Program kapsamında tüm girişimcilere işletme kuruluşunda karşılaşacağı maliyetler hibe edilir, daha sonra işletme faaliyete başlayınca da faaliyet nedeniyle katlanılan maliyetlerin 100 bin TL’ye kadar olan kısmı faizsiz kredi desteğiyle kredilendirilir.

Girişimciler bu d estek programından yararlanabilmek için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılmalı ve 32 saatlik eğitim sonrasında girişimci sertifikası alarak talepte  bulunmalıdır.

Genel Destek Programı

KOSGEB’in hali hazırda faaliyette olan işletmelere sahip KOBİ’lere yönelik hazırladığı bu destek programı kapsamında 470 bin TL’ye kadar  destek almak mümkündür.

Bu destek programını diğerlerinden ayıran en önemli özellik şartlarının ve prosedürlerinin esnek tutulması, faaliyet nedeniyle katlanılan neredeyse her türlü maliyetin kredilendirilebilmesidir.

İşletmeler bu destek programından yararlanabilmek için kaliteli, verimli ve uluslararası piyasada rekabet edebilecek nitelik bir üretimi amaçlamalıdır. Bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan projeler KOSGEB heyeti tarafından incelenmekte ve onaylanmaktadır.

Halkbank Faizsiz Kredi

Halkbank’ın KOBİ’lere yönelik hazırladığı 3 farklı faizsiz kredi imkanı bulunmaktadır. Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösterenler, ustalık belgesi olup kendi iş yerini kuran esnaf ve sanatkarlar, genç girişimciler bu programlara başvuruda  bulunabilir.

Kültürel Meslek Sahiplerine Faizsiz Kredi

Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi sahibi kaybolmaya yüz tutan meslek kollarından herhangi birisinde faaliyet gösteren zanaatkarlar bu kredi kapsamında sıfır faizli kredi kullanma imkanına sahiptir.

KOSGEB’in 2016 ve 2017 yıllarında düzenlediği destek programlarından herhangi birisine katılım sağlamayan zanaatkarlar bu program kapsamında kredi kullanabilir.

Ustalık Belgesi Sahiplerine Kredi

En az 3 yıllık ustalık belgesi sahibi esnaf ve sanatkarlara tanınan bu imkan kapsamında sıfır faizli kredi kullanılması mümkündür. 2016 ve 2017 yıllarında düzenlenen KOSGEB desteklerinden yararlanmayan esnaf ve sanatkarlar bu destek programı kapsamında yüklü miktarda sermayeyi kısa süre içerisinde tahsis edebilir.

Genç Girişimcilere Sıfır Faizli Kredi

30 yaşından küçük girişimcilere sağlanan bu imkan kapsamında 2016 ve 2017 yıllarındaki KOSGEB desteklerinden yararlanmayan girişimcilerin Halkbank aracılığıyla sıfır faizli kredi kullanması mümkün hale gelmiştir.

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi kapsamında işletme kredisi, aylık eşit taksitli işletme kredisi, tesis kredisi, istihdam destekleme kredisi, ihracat kredisi, iskonto kredisi, şoför taşıt edindirme kredisi ve servis aracı, kamyonet yenileme kredisi kullanılması mümkündür. Kredi faiz oranları yıllık % 4 civarındadır ki bu piyasadaki KOBİ kredileriyle kıyaslandığında gerçekten de çok düşük bir faiz oranıdır.

Bu kredilerden herhangi birisi için başvuruda bulunmak isteyenlerin Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Kredi Onay Alma İhtimali Nasıl Arttırılır

Tahmin edilebileceği gibi sağlanan faizsiz kredilerin ardındaki devlet desteği belirli bir amaca hizmet etmektedir. Bu amaç da sosyal faydadır. Yani kredi çekilmesi halinde yapılacak harcamaların topluma nasıl bir fayda sağlayacağı konusunda derin incelemeler yapıldıktan sonra krediye onay verilmekte ya da verilmemektedir.

Eğer yapılacak harcamalar istihdamı, ihracatı arttırıcı özellikte ve ülke ekonomisine fayda sağlayacak nitelikteyse krediye onay verilecektir. Fakat yapılacak harcamalar genel itibariyle küçük bir kesimin çok para kazanmasına, ithalata bağımlı bir sistem geliştirilmesine neden olacaksa bu kredi desteği yüksek ihtimalle olumsuz sonuçlanacaktır.

Bu açıdan kredi onay alma ihtimalini arttırmak için hazırlanan iş planı proje dosyasında çeşitli spesifik noktalara dikkat edilmeli ve bir şekilde bu harcamaların ülke ekonomisi ve istihdama katkıda bulunacağı yansıtılmalıdır.

faizsiz dukkan kredisi çekmek
faizsiz dukkan acma kredisi

Tüm Krediler Bununla Mı Sınırlı?

Hayır tüm faizsiz krediler bununla sınırlı değildir. Girişimcilerin yapacağı faaliyetin ne olduğuna bağlı olarak ilgili olabilecek bakanlıklarla da mutlaka iletişime geçmesi gerekmektedir. Örneğin ihracat yapmak isteyen bir girişimcinin internette bilgi olmamasına ve bununla ilgili bir açıklama yapılmamasına rağmen Ekonomi Bakanlığı’yla iletişime geçerek çeşitli desteklerden yararlanması mümkün olabilir.

Geçmiş dönemlerde başta vergi muafiyeti olmak üzere çeşitli konularda bu gibi imkanların sağlandığına tanıklık edilmiştir. Dolayısıyla faaliyet konusunda bağlı olarak bakanlıklarla, kooperatiflerle ve derneklerle iletişim kurulması ciddi fayda sağlayacak, alternatifi çoğaltacaktır.

Sitemizde yer alan ve daha önceden ele alarak sizler için yayımlamış olduğumuz Faize Bulaşmadan Ticaret Nasıl Yapılır Önemli Detaylar konulu yazımızı da buradan https://sifirfaizli.com/faize-bulasmadan-ticaret-nasil-yapilir-onemli-detaylar/ ortalama 3 dk içerisinde okuyabilirsiniz. Bunun yanı sıra yine ilgili bir konu olan Faizsiz İş Yeri Kredi Çekme üzerine hazırladığımız bir diğer içeriğimiz için de burayı https://sifirfaizli.com/faizsiz-is-yeri-kredisi-cekmek-icin-izlenmesi-gereken-yol/ ziyaret edebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku