fbpx

Döviz Dolar-Euro Kazanabileceğiniz 10 İş Yöntemi

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

İhracat ve ithalat dünyanın en önemli ekonomik süreçlerindendir ve çeşitli devletler bunlar olmadan ayakta kalma imkanına sahip değildir. Türkiye’de dışa bağımlı bir ülkedir ve çoğu zaman ithal ettiğinden daha azını ihraç etmekte yani yurt dışına satmaktadır. Bu problemin üstesinden gelmek isteyen devlet yurt dışına satış yapacak, döviz kazanacak ve ülkenin cari açığını kapatmaya katkı sağlayacak kişilerin kuracağı işlere de destek verir. Başta Ekonomi Bakanlığı olmak üzere çeşitli devlet kurumlarından rahatlıkla destek bulabilen girişimciler için döviz kazanabileceği 10 iş yöntemi ve bu yöntemlerin beraberinde getirdikleri hakkında çeşitli ayrıntılara değinmek yararlı olacaktır.

1. Online İhracat

Döviz kazanmanın en basit ve etkili yöntemlerinin başında internet üzerinden satış yapmak gelmektedir. Alibaba, Amazon ve EBAY gibi dev e-ticaret platformları her gün milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilir ve oldukça büyük bir pazardır.

Bu kapsamda satmayı planladığınız ürünü bunun gibi platformlarda satışa sunarak ilgilisine erişmeye çalışabilirsiniz. Amazon ve Alibaba ihracat yapacak kişilerin hedeflediği ülkede stok bulundurmasını kolaylaştıran bazı iş programlarına da sahiptir. Bu programlar uyarınca girişimciler satmayı planladıkları ürünleri önceden o ülkedeki depoya gönderir, satış yaptığında da otomatik olarak oradaki stoktan teslim edilmesini sağlar.

200-250 USD gibi cüzi ücretlerle yararlanabileceğiniz bu stok anlaşması sayesinde çok kısa süre içerisinde döviz kazanmaya başlayabilirsiniz. İnternette bununla ilgili onlarca farklı eğitime denk gelmeniz, eğitim almadan bu işi yapamayacağınızın söylenmesine kulak asmayın. İnternet reklamcılığı konusunda ücretsiz kaynaklara göz atmak ve Amazon ya da Alibaba’nın kendi dökümanlarını okumak sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır.

2. İhracat Brokerlığı

İhracat brokerlığı hakkında pek fazla bilgiye sahip olunmayan, ancak oldukça karlı bir iş fikridir. İhracat brokerı ithalat ya da ihracat yapmak isteyen kişilerin bunu yapmak istedikleri ülkede faaliyet gösterir ve ihracat ya da ithalat süreçlerinin hukuki olarak doğru şekilde yapılması için gerekli tüm işlemleri yapıp, bu iş anlaşmasının gerçekleşmesine aracı olur. Bu kapsamda yapılan ihracat ya da ithalatın büyüklüğüne göre komisyon alan brokerlar genellikle dolar cinsinden ödeme alır çünkü aracı oldukları işte dolarla değere tabi olmaktadır.

İthalat ya da ihracat fark etmeksizin oldukça geniş bir pazara hitap eden brokerları komisyoncu olarak tasvir etmek yanlış olmayacaktır.

3. Tedarik Aracılığı

Tedarik aracıları en basit haliyle ülkede var olan bir ürün ya da hizmeti en uygun şekilde ithal etmek isteyen kişilere danışmanlık veren kişinin işidir. Örneğin Türkiye’deki balın methini duyan bir Alman, ülkemizde faaliyet gösteren bir tedarik aracısıyla iletişime geçerek ithal edeceği baldan ne gibi beklentileri olduğunu anlatır. Bu anlatım sonrasında tedarik aracısı da bu istekleri karşılayacak şekilde hangi ürünün satın alınmasının doğru olacağına karar verir ve çeşitli pazar araştırması süreçlerinin ardından en uygun olanını önerip, ithalatı mümkün kılar.

Tedarik aracılığı danışmanlık hizmeti gibidir, ancak danışmanlık hizmetinden farklı olarak sabit bir ücretle çalışmaz. Genellikle ithalatı en maliyetsiz, ancak en kaliteli şekle sokmak için çaba harcar. Eğer ayrıntılarla uğraşmayı seven, iletişim becerilerinize güvenen ve en önemlisi de iş bitirici birisiyseniz tedarik aracılığı kısa süre içerisinde döviz zengini olmanızı mümkün kılacaktır.

4. Kullanılmış Araç İhracatı

Oldukça yüksek miktarda döviz kazanmanızı mümkün kılacak işlerden birisi de kullanılmış araç ihracatçılığıdır. Kullanılmış araç ihracatçılığı yapmak isteyen kişilerin bir tedarik aracısı gibi en kaliteli araçları en uygun fiyatlara satın almanın yollarını araştırması, bunu bulduktan sonra da başta Afrika ülkeleri olmak üzere çeşitli ülkelere satışını yapması gerekmektedir.

Kullanılmış araç ihracatını hangi ülkeye yapacağınızı iyi araştırarak bu işe girmeniz tavsiye edilir. Ülkenin mevzuatları ve ithalat koşulları hakkında o ülkede faaliyet gösteren bir hukuk bürosundan hizmet alabilirsiniz.

Sanılanın aksine ABD, İngiltere, Kanada ve Singapur gibi gelişmiş ülkeler dünya üzerinde en fazla kullanılmış araba ithal eden ülkeler arasında yer almaktadır.

5. Üretici Temsilciliği

Eğer bir iş ya da marka özelinde uzmanlık derecesinde bilgi sahibiyseniz ve yaptığınız işi de çok seviyorsanız denizaşırı üreticilerden herhangi birisine giderek temsilcisi olmayı teklif edebilirsiniz. Bir temsilcis sayesinde o ülkedeki pazarlama, satış ve çeşitli işlemlerini çok daha rahat bir şekilde yapmaya başlayabilecek olan marka buna kesinlikle sıcak bakacak, ancak uzmanlığınızı ispatlamanızı isteyecektir.

Örneğin Marmara bölgesinde mobilya satışı yapan ve bu işte uzman olan birisiyseniz Çin’de faaliyet gösteren mobilyacılarla temas kurup bunların Marmara bölgesi temsilciliğini üstlenmeyi teklif edebilirsiniz. İlk çalıştığınız firmanın satışlarını artırmanız halinde çok kısa süre içerisinde diğer firmalara götüreceğiniz istatistiksel belgeler doğrultusunda daha büyük işler alabileceksiniz.

6. Su Ürünü İhracatı

Balık, kabuklu deniz canlıları, yumuşakçalar vb. su ürünleri her gün tonlarca tüketilmektedir. Hatta bu ürünler öylesine çok tüketilmektedir ki çoğu yerli üretici ülkesindeki talebe yanıt verememekte, yurt dışında bu işi yapan kişilere ihracat fırsatı doğurmaktadır. Bu kapsamda kısa süre içerisinde su ürünü ihracatı işine girerek başta AB ülkeleri olmak üzere Çin, Rusya ve ABD gibi ülkelere satış yaparak döviz kazanmaya başlayabilirsiniz.

7. İthalat ve İhracat Danışmanlığı

Bürokrasi her ülkede can sıkıcıdır ve çoğu kişi bu süreçlerle uğraşmaktan keyif almaz. Bu kapsamda ihracat yapmak ya da ithalat yapmak isteyen kişilere ilgili ülkelerin mevzuatları ya da ülkenizin mevzuatları ve bürokratik süreçleri hakkında sade, anlaşılabilir ve doğru bilgi vererek danışmanlık hizmeti sunabilirsiniz.

Çeşitli ihracat ve ithalat eğitim programları düzenleyerek markanızı pazarlayabilir, hem ülke için yararlı bir işe imza atmış hem de para kazanmış olabilirsiniz.

İş hukuku, lojistik, depolama, dağıtım, pazarlama, istihdam, çevre, siyasi ve finansal konular hakkında uzman personelleri istihdam etmeniz gerekecektir. Oldukça karışık konularda vereceğiniz rehberlik hizmeti sonrasında memnun kalan bir müşterinizin daimi müşteriniz olacağından emin olabilirsiniz.

8. Doğrudan Fabrika

Kadınların iş gücüne katılımı maalesef ülkemizin en büyük problemlerinden, ayıplarından birisi ve konuyla ilgili yapılan çalışmalar da genellikle sonuçsuz kalıyor. Hali hazırda Türk kadınlarının büyük bir kısmı ev hanımı statüsünde ve herhangi bir işte çalışmayıp, gelir elde etmiyor. Doğrudan fabrika usulüyle istihdam edilebilecek bu kadınlara hem gelir kapısı oluşturabilir hem de üretime dahil edilmesini sağlayabilirsiniz.

Doğrudan fabrika şeklinde çalışmaya başlayacak kişilerin ev hanımlarıyla anlaşarak evleri bir imalathaneye çevirmesi, daha sonra evde üretilen bu ürünleri de satması gerekmektedir. Satışlar için bir site kurabilir ya da yurt dışından sipariş usulü çalışabilirsiniz. Evlerde üretilip yine satın alınıncaya kadar evlerde saklanacağı için depolama maliyetiniz de olmayacaktır.

Hatta işleri bir sonraki noktaya götürebilir ve satılan ürünlerin üreticisi tarafından doğrudan alıcısına kargolanmasını dahi sağlayabilirsiniz. Tüm bu süreçler sıkı bir iş stratejisi ve iletişim kabiliyeti gerektirse de yurt dışına yapacağınız satışlar sonrasında kısa sürede döviz kazanabileceğiniz işlerden birisidir.

9. Susam İhracatı

Susam tohumu özellikle Tropikal Afrika bölgesinden satışa sunulan yağlı bir tohum türüdür. Başta fast-food sektöründe kullanımı nedeniyle dünyadaki en büyük ihracat hacmine sahip ürünlerinden birisi olan susam, döviz kazancı açısından kakaodan sonra ikinci sırada yer almaktadır. Bu kazancı fark eden Çin ve Hindistan halihazırda her yıl 2.4 milyon tondan daha fazla susam üretip yurt dışına satmaktadır.

10. Uluslararası Kargo Takip Çözümleri

Bir ithalatçı için ithal ettiği ürünlerin nerede olduğunu bilmek çok önemlidir, çünkü ürün eline ulaşıncaya kadar risk söz konusudur. Bu risk kargo takibi yapan, ürününü anlık olarak takip eden firmalarda minimum düzeydedir ve bunun bilgisine sahip olmak karşılığında binlerce dolar ödeme yapmaya razı gelirler.

doviz dolar euro nasıl kazanılır
doviz dolar euro kazanma yontemleri

Yolculuğun planlandığı gibi yapılıp yapılmadığını, ürünün nerede olduğunu merak eden yabancı firmalara uluslararası kargo takip süreçleri konusunda hizmet verebilirsiniz. Kalkış, varış ve kontrol noktaları hakkında detaylı bilgi vermeniz ve müşterinizin bu hizmetten memnun kalması halinde diğer ülkelerden yapılacak ithalatlarda da sizinle çalışmaya ikna edebilirsiniz.

Yoldayken bozulabilecek ürünlerin sıcaklığını takip edebileceği, bunu belgeleyebileceği, kayıp mal sorunuyla karşılaşmayacağı için ithalatçı bu çözüme olumlu bakacaktır. Ayrıca tahmini varış süresi hakkında da doğru bilgilendirmeler yapabilmeniz halinde firmaya organizasyon yeteneği kazandıracağınız için kattığınız verim hat safhada olacaktır.

Sitemizde daha önce yayımlamış olduğumuz İşletmemin Cirosunu İnternet Gücüyle Nasıl Arttırabilirim konulu bölümü buradan https://sifirfaizli.com/isletmemin-cirosunu-internet-gucuyle-nasil-arttirabilirim/ veya Yapay Zeka Nedir ve Ticarette Nasıl Kullanılır yazımızı da okuyarak farklı fikirler edinebilir, bunun yanı sıra yazımız içeriğinde belirtmediğimiz yöntemler var ise; yorumlar bölümünden yorum bırakarak, konuya katkı sağlayabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku