fbpx

0 Faizli Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır (Başvuru Yap)

En son faizsiz kampanyalar için abone olun !

Hayvancılıkla uğraşmak isteyen girişimcilere verilen devlet desteklerinden birisi de Ziraat Bankası sıfır faizli hayvancılık kredisidir. Bu kapsamda girişeceği hayvancılık işi için yatırım yapma imkanına sahip olan çiftçiler, çok daha büyük ölçekli ve verimli bir şekilde hayvan üretimini yapabilmektedir. Ziraat Bankası tarafından verilen bu kredi hacim olarak kullanılabilecek en yüksek miktarlı faizsiz hayvancılık kredisi niteliği taşımaktadır.

Ziraat Bankası Faizsiz Hayvancılık Kredisi

Bakanlar Kurulu kararıyla Ziraat Bankası aracılığıyla girişimcilere ulaştırılmasına karar verilen Tarım Bakanlığı faizsiz kredi desteğinden yararlanılabilmesi için sağlanması gereken bazı şartlar vardır. Bu şartlar genel itibariyle genel ve yapılacak faaliyet özelinde olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Genel şartlar ibraz edilmesi gereken belgeler ve faaliyette bulunulduğuna dair ispat edici nitelikte evraklarken, faaliyet özelinde belirlenen şartlar minimum hayvan ve ölçek şartlarıdır.

Bu kapsamda öncelikle girişilecek faaliyet özelinde sağlanması gereken şartlar ve ilgili faaliyet için sağlanacak kredinin niteliklerine değinilecektir.

Büyükbaş Hayvan Besiciliği

Büyükbaş  hayvan besiciliği desteğinden yararlanmak isteyen girişimcilerin en az 10 baş hayvan ile işe başlayacak olması gerekir. Hali hazırda hayvan üretimi yapan ve işini büyütmek isteyen kişilerin de en az 10 hayvana sahip olacak şekilde yatırım yapması gerekir.

En fazla 18 aylık erkek büyükbaş hayvan alımı yapılabilir ve 1 yıllık yem bitkisi üretimiyle birlikte işletmenin teknolojik aletler için yapacağı yatırımlar da kredi dahilinde yapılabilen harcamalar arasında bulunur. Girişimciler 3 milyon TL’ye kadar kredi talebinde bulunabilir. 3 milyon TL’nin üzerindeki talepler yıllık % 13 cari faize tabi olacak ve 3 milyon TL’nin üzerindeki tutar için faiz ödemesi yapılması gerekecektir. Kredinin azami 24 ay vadeyle kullanılması gerekir. Başvuru iletecek girişimcilerin temin edeceği hayvanların “Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği” kapsamında büyükbaş tanımına sahip olan hayvanlardan birisini satın alması gerektiğini unutmaması gerekir.

Süt Sığırcılığı

Damızlık 10 baş hayvan ile üretime başlamak isteyen ya da mevcut hayvan kapasitesini en az 10 büyükbaş hayvandan oluşacak şekilde büyütmek isteyen girişimciler barınak yapımı, süt sağım ünitesi alımı, yem bitkisi üretimi ve hayvan alımının yapılabilir harcamalar kapsamında bulunduğu 7.5 milyon TL’lik krediye başvuru iletmesi mümkündür. 7.5 milyon TL’den daha fazla miktar için kredi başvurusu iletmek isteyen tüketicilerin faizsiz destek sınırını aşan kısım için yıllık % 13 cari faiz ödemesi yapması gerektiğini bilmesi yararlı olacaktır.

Satın alınması planlanan hayvanların Damızlık Belgesi ya da Saf Irk Sertifikası’nın bulunması gerekir.

Damızlık Etçi Sığır Yetiştiriciliği

Angus, Hereford, Şarole ve Limuzin ırkından olan hayvanlarla en az 50 büyükbaş hayvandan oluşacak bir çiftlik kurmak ya da mevcut çiftliğini en az 50 hayvandan olacak şekilde büyütmek isteyen girişimciler Damızlık Belgesi ya da Saf Irk Sertifikalı bu hayvanlarla girişeceği damızlık etçi sığır yetiştiriciliği işi için 7.5 milyon TL’ye kadar faizsiz hayvancılık kredisi desteğinden yararlanabilmektedir.

0 faiz ile hayvancilik yatirim kredisi nasil alinir basvuru yap
0 faizli hayvancılık kredisi

Sıfır Faizli Hayvancılık Kredisi Başvurusu

Başvurular konusunda yetkili kılınan kurumlar Ziraat Bankası şubeleridir. 0 faizli hayvancılık kredi için istenen belgeler;

  1. Çiftçi olunduğunu ispatlayan ÇKS belgesi,
  2. Nüfus cüzdanı,
  3. Son 3 yıla ait bilanço,
  4. Varsa vergi levhası, oda kayıt belgesi, imza sirküleri ve tüzel kişiliğe ait ana sözleşmedir.

Bu belgelerle birlikte Ziraat Bankası şubesine giderek kredi başvurusunun iletilmesi mümkün hale gelir. Sağlanacak kredi kadar ipotek sahibi olmak ya da kefil göstermek gerekebilir.

Sitemizde yine konuyla ilgili olarak; Faizsiz Çiftçi Kredisi için ilgili kategorimizi Tarım Kredileri için ilgili bölüme ve Hayvancılık kredileri için ise yine bu bölüme göz atabilir ve daha kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku